Framme.


Titta vem som är här! <3

Om 2011

Fem händelser som varit bra det här året?
1. När jag flyttade till USA och började bo hos mina fina värdfamilj.
2. En sommardag när jag och Mikael låg i Central Park i timmar och slötittade på Baseboll.


3. Midsommar med bästa Nathalie i New York.


4. Dagarna i Miami med Veronica och Andrea. Oslagbart.


5. När jag och Amanda för första gången gick på collegefest. Har aldrig varit så. otroligt. full. och. glad. och. lycklig.

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. När jag jobbade halva nätterna i Juli för att Avery inte ville sova och när jag sen var ledig sov jag bara för att jag var så jäkla trött. Missade sommarvärmen.
2. När Nathalie åkte hem till Sverige.
3. Alla de gånger jag legat i sängen hela dagen för att jag saknat Sverige och allt sånt för mycket.
4. Att göra slut över Skype.
5. Att jag inte har bott vid havet och inte kunnat bada hela sommaren.

Vad har du lärt dig i år?
Massvis med bra saker. Att inte ta mina vänner för givet lika mycket. Att säga stopp när något inte känns riktigt okej eller tar för mycket energi. Att vara mer öppen mot nya människor.

Blev året som du har tänkt dig?

Kanske lite. Tänkte dock inte på hur det skulle bli så mycket?

Vilka kläder har du använt mest?
Typ den här klänningen.


Vad har du mest lyssnat på för musik?

Oj. Massor. Lyssnade sönder Veronica Maggios skiva när den kom. Sen har det blivit en hel del housemusik och Noel Gallagher.

Favoritlåt blev nog denna:

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Serier som jag tittade på i år var:
Sex and the City
Gossip Girl
Glee
The New Girl
The Big Bang Theory
Pan Am
Bones
Svenska Hollywood Fruar

Följde också American Idol när det gick...

Vilka människor har du hängt mest med i år?

Nathalie, Veronica, Aimee, Amanda. Skulle jag väl tro.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
För många för att nämna alla. Men massor med fina vänner här och såklart min värdfamilj.

Vad är det vackraste du fått i år?
Svårt. Men förmodligen vintagekopparna jag fick av Mikael.

Vad är det bästa du har läst?
Alla böcker om min käraste Harry P.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Så himla många saker. Flyttade från Sverige. Var på collegefester. Firade amerikanska högtider.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nix pix.

Vad var din största framgång 2011?
Är det nu jag ska skriva bloggen? HAHA. Nejmen alltså... att jag växt så otroligt mycket som person.

Bästa köpet?
Min trenchcoat från DKNY. Älskar den.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor. Mat. Kläder.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat... Älskar ju egentligen att träna. Tränade bra i våras. Sen gick det liksom bara utför och någon gång i September avslutade jag mitt medlemskap på gymmet för att jag aldrig gick dit.

Favoritvideo i år?
Den här.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Var i Kalifornien och gick på San Diego Zoo! Åt svenska köttbullar.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Puffiga kjolar och en och annan midjekort tröja. Typ såhär.



Christmas Day.

Kameran glömdes bort lite under julhelgen, så speciellt mycket bra bilder har jag inte. Men det var en fin, fast väldigt rörig helg. På Christmas Eve var vi hos Travis morbror och moster för lite middag. På självaste Juldagen åkte vi till hans mamma och pappa för Julfirande. Vi åt massor med mat och världens godaste chokladigaste efterrätt. Drack rödvin istället för glögg och Diet Coke istället för julmust. Man tar vad man har, liksom. Sedan öppnade vi julklappar och allt kändes så amerikanskt och så konstigt. Konstigt men fint. Det kändes inte riktigt som Jul även fast min hjärna visste att det var det, på något sätt.

Travis släkt är precis som John och Kerrys. Högljudda, har ett grovt språk (inte fult grovt utan typ roligt grovt?), skämtar om typ allt, varmhjärtade, välkomnande och så himla snälla. Lite motsatsen till min egna. Men jag älskar'e.

Jag, Kim (Johns syster), Kerry, Avery, John, En gravid Bridgette (Johns syster), Travis, Diane och Bill (Travis föräldrar). Och ska jag vara ärlig minns jag inte vad han som sitter ner heter...

Så finafinafina julklappar. Fick presentkort på Forever 21 och Pier1 Imports (inredningsbutik) och ett stort blockljus som doftar underbart av mina värdföräldrar. Fick också massvis med choklad och en handgjord julgranskula i glas där det står skrivet årtal och stad där vi firade Jul. Så. Fint.

Juldagshäng.


Avery springer runt i sin pyjamas ikväll. Juldagen var fin. Jag fick så många och så oväntade julklappar från folk jag aldrig ens träffat förut. Vi spenderade dagen hos Travis föräldrar med hans släkt. Så otroligt varma, godhjärtade och roliga människor! Jag åt så mycket mat att jag trodde att min mage skulle explodera, det var så sjukt gott alltihopa! 

Nu slappar vi framför en julfilm och imorgon bär det av hem till Philadelphia igen. Med blandade känslor.

avsaknaden av svensk jul.

Idag är det Julafton. Men julkänslorna i år inte på samma sätt som de brukar vara. Imorse steg jag inte upp och åt hemmagjord risgrynsgröt med mandel i. Jag satte mig inte framför granen med mina syskon och öppnade lite julklappar. Jag kommer inte gå en promenad till kyrkogården med min familj. Jag kommer inte sitta framför TV'n klockan tre och titta på Kalle Anka. Jag kommer inte tröttna på att se Kalle Anka och istället gå ut i köket och hjälpa till med maten. Jag kommer inte äta alldeles för mycket knäck, rispuffar doppade i choklad och det där mystiska godiset, som alltid är från Spanien eller något annat medelhavsland, som min morbror alltid bjuder på. Jag kommer inte dricka minst tio koppar glögg. Jag kommer inte sitta i soffan med en spänd liten Bella i knät. Jag kommer inte drunkna under min julklappshög. Jag kommer inte vara dödstrött redan klockan tio och somna i soffan.

Men vet ni vad? Det blir nog en ganska bra Julafton ändå. Det vankas nämligen Amerikanska pannkakor med färska bär till frukost, jag befinner mig i ett pyttelitet, supermysigt hus mitt ute i skogen, det är snö utanför fönstret, julklappar under granen och jag har sällskap av min finfina värdfamilj, Bridgette och Travis. I eftermiddag ska vi dessutom bort på middag för att faktiskt fira Christmas Eve.

wrapping paper.


Ligger här helt casual på golvet i mitt rum. Har precis slagit in alla julklappar. Skämmer bort ungen min med hela tre stycken. John och Kerry får en gemensam och så har jag något litet till Bridgette och Travis också (Johns syster och hennes man). Imorgon åker vi upp till New Hampshire och stannar där till Måndag för Julfirande hos Bridgette. Är så taggad! Har dock inte hunnit packa än för jag bestämde mig för att fika med Aimee under kvällen istället. Amanda kom förbi en sväng också. Det var ju trevligt och så, förstås. Tänkte att jag skulle försöka hinna packa imorgonbitti, för klockan är redan 00:30, och lite sömn borde jag kanske försöka få...

happy hanukkah!

Idag börjar folk fira Hanukkah är i staterna. Judarna tänder alltså första ljuset på denna fina, googlade ljusstake (menorah) som ni kan se här nedanför. Firandet håller på i åtta dagar och varje dag tänds ett nytt ljus. Det är väldigt intressant det här med Hanukkah, vi får knappt se eller veta något alls om det i Sverige, men här i USA finns så många Judar att det nästan är en lika stor högtid som Jul.
Jag zappade förbi Disney Chanel imorse, och då var det någon reklam där en tecknad liten figur (den verkade rätt känd men jag har inte så bra koll) dansade omkring och sjöng om Hanukkah. Det skulle ju aldrig sändas på TV'n i Sverige, men här finns så många barn som inte firar Jul. Nu ikväll mötte jag upp Amanda i stan för att ta en sen fika i Old City. Påväg dit går vi förbi värsta folkvimlet och typ en vagn där en kille spelar skiiithög dunkadunkamusik. Efter lite tänkande och lyssnande på texten i låtarna (och tittandes på den stora ljusstaken) förstår vi att alla är där för att fira Hanukkah! Vi stannade ett tag men kände oss lite malplacerade så vi gick vidare och hamnade tillslut på Franklin Fountain för lite glassätande.

Annars tycker jag att Hanukkah verkar vara en sån härlig och mysig högtid! Men så kallas den också Festival of lights. Urmysigt så här i vintertider.



lite svensk jul i den amerikanska kaosen.



Här sitter jag nyduschad och ren i bästa pyjamasen med en lussebulle, som jag fått utav Veronica och Josefine, och glögg. Var nämligen en snabb snabbis inne på IKEA idag och de hade glögg. Fantastiskt. Börjar få lite julkänslor nu.

Håller just nu på med att försöka styra upp nyår, skriva en femsidig uppsats om vad jag vill jobba med i framtiden, fixa med John och Kerrys julklapp, städa mitt rum, läsa Harry Potter och så varva ner för kvällen (jo, jag måste göra sånt). Allt detta samtidigt. Ni som känner mig vet ju att jag knappt kan göra två saker samtidigt. Och nej, det går inte så bra att göra sex saker samtidigt heller. (och varför associerade jag just denna mening till att ha sex och göra andra saker samtidigt (nej, det funkar inte heller)). Ska nog ta och sova nu, börjar faktiskt tidigt imorgonbitti, för en gångs skull.

bästa raggningen ever.

Jag och Veronica står och pratar på tågstationen en sen söndagkväll. Kille (rätt snygg på typ 25 år) kommer fram till oss.

Killen - Hi girls!
V, E - Hi!
Killen - I was just wondering, how long are you in the city for?
E - Just til February...?
Killen - Oh ok.. well do you wanna treat me with you company tonight? Or, well, it would be my treat, but you know...
E - Ehm, (håller på att dö av skratt inombords) well I actually have to work early tomorrow morning...
Killen - Yeah ok, that's what I was thinking. Oh well, have a good one.
V, E - You too!
V, E - HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA.

Tack okända kille för att du endast ville hänga med mig pga mitt utseende (eller för att du hörde mig prata svenska, men glömde nämna det?) Han var ju åtminstone rakt på sak.

yet another birthday party.

Idag fyller min värdpappa, John år! Jag gav honom en fin liten kokbok om grillning i present, inget märkvärdigt direkt. Men han älskar att laga mat, speciellt att grilla, så det blir nog bra. Han har inte öppnat den än, alltså. Jag har jobbat hela långa dagen för Kerry och John har varit på ett Flyers game (Phillys hockeylag) och suttit i ägarens VIP box. Inte fy skam. Nu håller John på att förbereda festen, jag har nyss nattat Avery, och Kerry och resten av gästerna är ute på en liten pubrunda. De borde vara tillbaka snart och då blire party för hela slanten. Jag har ju slutat så lite vin ska jag banne mig hälla i mig. (såhär dagen innan jag ska upp tidigt för att åka till nyc).


Avery och John när vi var ute och högg julgran för några veckor sedan. Älskar ryggsäcken som är gjord för att bebisar ska kunna sitta i den.

vardagskaos med finaste ettåringen.

Det mesta är kaos, nuförtiden. Jag har panik över julklappar, presenter, Fridas besök, Julafton, Nyår, min weekendkurs, San Fransisco och så min egen hemresa till Sverige. Jag jobbar hela dagarna så det är svårt att hitta tid till att få allting gjort, också. Idag är det fredag och ikväll när jag slutat vid 21.30 ska jag och Amanda fara ut till University City för lite öl och människor i vår egna ålder. Collegefolk, alltså. Det kommer nog bli bra. Jag hoppas att jag inte blir alltför bakfull för jag ska jobba redan vid 11 imorgon förmiddag igen. Och på Söndag blir det New York för hela slanten med Veronica och en till tjej som jag aldrig träffat förut. Är så exalterad över att få se Julskyltningen däruppe! Juste, anågende mitt pengasparande... Idag köpte jag 4 frukostskålar i porslin. Fråga mig inte hur jag ska få hem dem. Men det var rea. Och jag har pillat på dem sen första gången jag klev in genom dörrarna på Anthropologie för ungefär 10 månader sedan. Då får man.

Tiden rinner iväg. Nu ska jag passa på att slå in Johns present eftersom Avery sover.


The city of angels.

Min L.A-tripp var kort, hektisk och intensiv, hade sån himla fin tur att Greta och Maria hade bil och körde runt med mig! Vi hann med Hollywoodskylten, Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive och ett antal beacher på en och en halv dag. Var aldrig i downtown L.A, men har hört att det är skit i alla fall. Och om jag ska vara helt ärlig så är resten av L.A inget att hurra för heller. Det är smutsigt och framförallt oglamouröst. Fattar verkligen inte varför alla kändisar väljer att bo där? Stränderna runt omkring är förstås fina områden, men Hollywood är lite av ett skämt. Det är också sjukt jobbigt att man i princip måste köra bil till allting och att allt ligger så himla utspritt. Vi tillbringade timmar i bilen bara för att ta oss från ett ställe till ett annat. Nåja, nu har jag i alla fall varit där!


Utanför Union Staion. Hoppade av tåget och möttes av en ganska fin vy. Greta och Maria kom och hämtade upp mig med bilen.

Los Angeles.

Vi startade resan med att köra "till" Hollywoodskylten. Vi lyckades inte komma så supernära, men orkade inte försöka köra närmare pga bristande intresse och tid.

Nästa stopp blev Walk of Fame!

Här är Greta.

<3. Jag på bästa platsen i hela Hollywood.


Sedan styrde vi vår bil mot Beverly Hills och Rodeo Drive!

Det är på Rodeo Drive som alla lyxbutiker finns; Chanel, Valentino, Gucci, Prada, Miu Miu osv. Vill man se kändisar är det på denna gata man ska hänga. För det är här de hänger.

Tidigt Söndag morgon satte vi oss i bilen igen.

Vi skulle nämligen åka till Malibu! Tog oss typ en timme.

Det såg ut lite såhär. Fattade dock inte varför piren är känd? Den var ju liten och så, ospeciell...

Greta, Maria + bilen.

Sedan åkte vi till Santa Monica!

Det fanns fina, och hemskt dyra, hus precis vid stranden.

Det kända pariserhjulet. Fattade återigen inte varför denna pir är känd? Den var skruttig...

There's a place off ocean avenue...

Vi körde förbi Venice beach, som från bilfönstet såg väldigt fint ut! Det luktade dock sjukt mycket av Marijuana.

Vårat sista stopp blev Redondo Beach!

Maria och jag. På detta fik och i just detta bås har de tydligen spelat in en massa avsnitt av O.C :) Maria dyrkade serien och jag låtsades som att jag sett mer än ett halvt avsnitt. Kanske borde börja titta på serien nu?

Sedan skjutsade de mig i trafikkaos (tog oss typ 2 timmar?) till Union Station och jag tog tåget hem till San Diego. Fin helg ändå.

and I am a material girl.



Okej. Tanken var att jag skulle langa lite L.A-bilder idag. Men jag har något viktigare att berätta. Känner mig som på bilden just nu (förmodligen för att den nyss är tagen). Om ni inte kan gissa är i alla fall känslan ångest/panik/vilsenhet/skam. Men mestadels en förjävlig ångest. Jag skulle just till att boka min weekendkurs som jag ska göra i början av Januari tillsammans med Amanda. Och när jag kommer till betalningssidan så får jag upp värsta meddelandet om att jag inte har tillräckligt med pengar på mitt konto. Alltså. Paniken. Loggar då in på min bank och upptäcker att jag saknar två dollar. TVÅ DOLLAR. Sinnessjukt.

Snacka om att jag ångrar den där latten jag köpte igår.
Okej, ärligt. Köpte inte bara latte. Fick med mig ovanstående tröja, en klänning och ett par skor också. Men jag tänkte att de var viktiga.

Söndag.

Avslutar världens onödigaste och längsta dag med att dricka kanelte, äta popcorn och titta på bästa julfilmen the Holiday. Idag har jag inte fått ett skvatt gjort. Fördrev tid på stan, utan att köpa något. Julklappar står lite på min priolista och jag måste spara pengar tills Frida kommer hit (annars kommer vi verkligen inte kunna sova någonstans i nyc över Nyår). Annars måste mitt Au Pair möte ha varit det tråkigaste i världshistorien? Hade mycket hellre befunnit mig i New York idag.

Nåja. Kerry berättade att planerna för julafton är klara! Vi åker och firar hos Johns syster, Bridget (hon som är gravid, ni vet). De bor någonstans uppåt... har glömt exakt vart. Men det blir fint. Lite paus från storstan i några dagar.

Imorgon är jag också ledig för jag jobbar även nästa Lördag (det är så kul att jobba två helger i rad). Ska försöka möta upp Aimee en snabbis tänkte jag. Hon har förresten fått sina flygtider hem till Australien nu, så om lite mer än en månad lämnar hon lilla mig. Fy tusan. Nästan så att jag inte tänker tillåta det. Själv loggar jag in på mitt Cultural Care konto varenda dag för att se om de har bokat mitt flyg... vad är det som tar sådan tid?!



Hot cocoa.



Hej! Det är Lördagkväll och jag sitter med världens största kopp varm choklad och myser medan Avery sover. Skönt. Imorgon är jag ledig fast alla jag känner är uppe i New York. Vill. Också. Men tydligen måset jag stanna i Philadelphia för att jag har ett dumt Au Pair möte att gå på. Nåja, jag hade tänkt spendera dagen med att försöka hitta lite julklappar. Mest åt mig själv, förstås. He.He.

Allén är inte så dålig ändå, när du går bredvid.

De närmaste veckorna kommer jag gå runt och vara lyckorusig mest hela tiden. Min bästaste, finaste vän, Frida, flyger nämligen hit, till USA, över Nyår! Jag är så otroligt glad och det går inte att beskriva hur otroligt roligt det ska bli att få krama om henne igen, efter nästan 11 månader här. Jag är så pepp och vi ska ha de bästa, bästa dagarna när hon är här!


Och så här fulla (och snygga) var vi för nästan prick 2 år sedan.

In San Diego among killer whales and giant pandas.

Landade i San Diego (som förövrigt har världens coolaste flygplats som ligger mitt i stan, precis vid havet) Onsdagkväll. Spenderade Torsdagen med att vara på Sea World och sedan mötte jag upp Gary, en amerikan som bor i San Diego som känner Nathalie, och han visade mig runt lite i centrum. Vaknade upp på min födelsedag, skypeade med finisar, och gjorde sedan San Diego Zoo några timmar. På kvällen var jag i Balboa park, där det var julmarknad. Åt svenska köttbullar, tittade på Luciatåg och pratade med svenskar. Fin kväll. For upp till L.A under helgen och spenderade sedan Måndagen med Gary på stranden i Pacific Beach, San Diego. Lämnade staden Måndagkväll.

San Diego var en väldigt fin stad, även om jag inte hann se överdrivet mycket av den. Dock är hela Cali så otroligt vackert, med the Pacific Ocean på ena sidan och höga berg på den andra. Älskar Cali.


Det var Jul på Sea World!



Såg späckhuggare! Så. Stora. (alldeles för stora för inhängnaden...)


Hos vissa djur var det julfint.

Detta var så jäkla amerikanskt. I denna julkula kunde familjer gå in för att få sitt julkort taget. Dör. Inne fanns låtsatssnö, diverse kramdjur osv.


Isbjörnar (som också hade ett alldeles för litet hem).

På min födelsedag åt jag frukost ute i solen. Så sjukt att det kan se ut såhär andra December?


Sedan gick jag på San Diego Zoo! Såg koalor <3

LAMOR!! Lätt coolaste djuret.


Sen stannade jag länge, länge och fashinerades av jättepandan. Så. Stor. Och rund. Och mjuk. Och sen gick jag långsamt därifrån med en klump i magen för det enda pandan gjorde var att vandra runt, runt på samma spår i den alldeles för trånga inhängnaden.

Det svenska Luciatåget.



Bästa utsikten över stan. Man kunde se över till Mexico (tydligen, inte för att jag såg någon skillnad).

Piren i Pacific Beach.

Och det var längsta inlägget någonsin, tror jag. Men nu slipper ni fler inlägg om San Diego i alla fall. Har dock bilder från L.A som väntar på att sorteras...

Decemberdagar.


Vissa dagar är så jäkla ansträngande. Idag har vi klätt julgran och handlat chokladkalender. Började även dagen med att träffa finaste Amanda och Aimee för frukost (första gången de två träffades också). Aimee gav mig bästa presenten från the Body Shop och ett fint litet julkort. Sedan har jag också hunnit med att träna! Ganska bra dag alltså. Avery är dock inte på bästa humöret. Hon vill bli buren på hela tiden och äter typ inget. Knasiga unge. Ikväll har jag bestämt mig för att laga tacos till mig själv. Hur deprimerande?

the social network.

Nu när min födelsedag är över är det dags att tänka på julafton. John och Kerry har dekorerat hela huset när jag var på semester och jag ska snart sätta igång och hänga upp lite fler kulor i julgranen.
Högst upp på min önskelista i år är i alla fall dessa. Hur coola?! För att inte tala om användbara...

Finns att hitta här. Så ni vet :)

Sömn.

Klockan är snart 21 och jag ska sova och planerar att göra detta i hela 12 timmar inatt. Kan tillägga att jag redan sovit middag i 3 timmar. Men jag tänker att det är okej för jag var vaken i 29 timmar i sträck och reste i 16.

Jag är tillbaka i Philadelphia, alltså. Vardag imorgon. Vill. Inte.

the state where everybody smokes weed.

Efter en helg i Los Angeles kan jag konstatera att Kalifornien kryllar av svenskar och att alla röker Marijuana. Överallt. En stat man helt klart vill bo i alltså.

Nejmen jag har haft två, stressiga, men väldigt fina dagar. Lyckades pricka in min L.A-tripp samma dagar som Maria och Greta, två svenska Au Pair tjejer som är ute på sin resemånad, var där. Och de hade bil så de adopterade lilla mig under helgen. Så himla snällt! Jag träffade faktiskt Maria redan i våras när hon var och hälsade på Nathalie i Philadelphia, och det blev ett fint återseende nu!

Gör ett L.A-inlägg senare med bilder osv. Nu ska jag sova för att kunna njuta av min sista dag här i San Diego imorgon. Det är strandhäng som gäller tänkte jag. Kommer vara iskallt i vattnet, men vad tusan, jag måste ju bada!

HAPPY B-DAY TO ME!

Bestämde mig för att se ut såhär på min stora 20-årsdag. Är inte tonåring längre. Är det meningen att lilla jag ska vara vuxen nu?

icke existerande jetlag.

Klockan är egentligen 4 på morgonen och jag är ÄNTLIGEN framme hos Kevin i San Diego. Efter en jäkla lång väntetid i Detroit och en försening i L.A. Plus att jag fick flyga värsta miniflyget från L.A hit. Värsta flygresan någonsin. Det har varit dimmigt och blåsigt uppe i luften (dock helt okej väder nere på marken) så det var en jäkla turbulens. Känns så bra att flyga mycket när man har flygskräck. Nåja, jag överlevde i alla fall och ett leende har suttit på mina läppar sedan jag såg den första palmen när jag landat. Cali är ju helt okej alltså. Imorgon ska jag på Sea World! Kevin är så bra och har fixat massor åt mig! Detta blir en bra vecka.

RSS 2.0