En midsommarnattsdröm.


Midsommar och 18 timmar i New York.

Jobba. Locka hår. Träffa Nathalie. Klädpanik. Packa. Locka hår. Le stort och fråga om vin. Få en och en halvliter vin. Ta tunnelbana till bussen. Få värmeslag i väntan på bussen. Inte få sitta bredvid varandra. Prata. Vara exalterad. Peppa och lyssna på svensk musik. Veronica Maggio. Håkan. Robyn. Äta halvsmältchoklad. Höra åskvädret utanför bussen. Tänka att det är lugnt för vi sitter ju i en buss med gummihjul. Inse att vi står i världens bilkö. Bli rädd för åskan. Inse att vi aldrig kommer komma fram i tid. Bli supermegahungrig. Och kissnödig. Bita sönder naglar och sitta som på nålar. Är vi inte framme snart? Sträcka på benen efter en 4 timmar lång bussresa. Älskade New York! Vara glad för att det slutat regna. Missa Midsommarfirandet i Battery Park. Deppa på grund av missat Midsommarfirande. Leta efter taxi i 10 minuter. Småspringa längs 7:e avenyn. Hitta taxi. Komma fram till hotellet. Betala massor för ett skabbigt hotell. Bli visad till rummet av knäpp kille. Ge killen dricks. Få 2 kramar av killen. Skratta åt det skabbiga rummet. Deppa för missat Midsommarfirande. Fly ut för mat. Times square. Planet Hollywood. Äta snabbt snabbt. Sucka när Nathalie dör av kläder från Twilight. Gå runt. Kaffe på starbucks. Gå tillbaka till hotellet. Dricka kaffet snabbt som tusan. Fixa sig. Smink. Korka upp vin. Dricka vin i lattemuggar. Upptäcka plastmuggar på hotellrummet. Skratta. Vin. Försök till att spela ölspelet på 2. Misslyckad försök. Simple Plan. California. Vin. Kamera. Försöka hitta till klubben. Gå, gå, gå. Stå i kö en kortis. Komma in. Åka stor och cool hiss. Midsommarfest. Wow. Massor med folk. Kransar. Gå på toa. Boten Anna. Dans utanför toaletten. Träffa Angelica och Malin. Dansa i flera timmar. När vi gräver guld i USA. Få grönt band i smyg. Låtsas vara 21. Kopparbergs päroncider. Dansa. Blanda drinkar som smakar saft. Alcazar. Skratta. Dansa. Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Köpa drink. Piggelin. Smakar glass. Dansa. Träffa hur-många-au-pairer-som-helst. Toalett. Vara snäll och hjälpa däckad kranstjej. Kom igen Lena. Inte kunna dansa. Är för snäll. Dansa. Köpa vin. Dansa. Bli visad ner en våning. Your are a dream. Jag alltså. Säga hej då. Gå hem. Träffa knäppa pojkar. Ljuga. Köpa äppelkaka. Äta äppelkaka. Somna. 5 am. Vakna. Dö. packa ihop saker. Skynda ut i ett helvetesvarmt New York. Leta frukostställe. Äta Subway. Köpa kaffe. Gå till buss. Stå i kö. Åka hem. Somna. 


MAC

Sitter hos Aimee och leker med hennes macbook. Inte avundsjuk. Inte ett dugg. Fattar dock ingenting. Dagen var i ovrigt bra. Har haft au pair mote och vantat pa bussar i evigheter. Annars ar jag busy busy om dagarna och pa tisdag vantar en resa till Vermont med vardfamiljen. SEMESTER. Nja, jobba ska jag gora dar uppe ocksa. Men Kerry sager att de har en liten bat, sa jag overlever nog.
/ samsta bloggaren ever.

tid.

Har haft en väldigt, väldigt fin vecka. Nu är jag tillbaka i min vardag och det känns otroligt tungt, förstår verkligen varför alla andra Au Pairer säger att det är fint, men farligt, med besök. Himla fint var det. Och nej, det är inte så att jag direkt känner att jag vill hem, hem. Vill nog mest bara bort lite granna. Vill ha mer semester, mer ledighet. Mindre jobb. Mindre bebis. Mer folk-jag-känt-i-flera-år. Mer trygghet. 

Är väldigt uppochner i humöret just nu. Har även en liten och en stor resa inplanerad den närmsta veckan. Och massa annat att göra. Så denna blogg blir nog lite lidande, igen. Men jag lovarlovarlovar att ni kommer få dubbelt så mycket att läsa om när dessa veckor är över. 

En liten sak förresten; imorgon är det midsommar och det ska firas i New York med Nathalie. Bästa New York. Bästa Nathalie.


4 månader och 18 dagar.


Åker och hämtar upp finaste mannen från tåget. Ett dygn försenad. Men han är här. Hel och ren(?).

Har en känsla av att denna blogg inte kommer uppdateras så länge Mikael är här. Så, vi ses om en vecka helt enkelt.


trouble sleeping?

Inatt sov jag 4 timmar och dagen är nog min värsta hittils här borta.

Det hela började med att jag igårkväll släckte lampan vid 23.30, alldeles för sent egentligen men jag var alltför upptagen med viktiga saker. Och ja, det var viktiga saker. Inga Glee-avsnitt eller liknande! Men, sen kan jag inte somna. Anledning? Det var fullt av FLYGMYROR i mitt rum. Fullt alltså. Sjukt äckligt (ryser när jag tänker på det). Efter lite försök till ihjälmosning ger jag upp, öppnar dörren till mitt rum och tänder lampan ute i hallen i hopp om att de ska fly mott ljuset. Väl ute i hallen upptäcker jag dock en annan sak; MYRINVASION. Vid dörren ut till trädgården, som oturligt nog ligger precis bredvid dörren till mitt rum. Blir ännu mer äcklad (som att det var möjligt), springer in i mitt rum igen, hämtar ficklampa och mobiler, springer ut, hoppar över myrorna, går upp för trapporna och bäddar ner mig i gästrummet istället. Gästrummet ligger dock vägg i vägg med Avery's rum vilket inte är det bästa. Vid 00.30 vaknar hon nämligen, börjar skrika galet mycket och jag hör tillslut hur min värdmamma går upp. På vägen till Avery's rum sätter hon dock igång tvättmaskinen. Great. Så när Avery väl slutat skrika och jag får chansen att försöka somna om, stör ljudet från tvättmaskinen än. Ungefär en timme senare ger jag upp och vandrar ner till mitt rum igen. Myrorna är som tur var borta och jag somnar i min egen säng. Hinner sova en timme innan min värdmamma åker till jobbet och jag börjar jobba. Klockan är nu 03.00 och Avery sover som tur är, så jag sover vidare fram tills alarmet ringer 06.00 och morgonen börjar.

Och juste, som att natten inte var nog så tog det 2 timmar att lägga Avery för hennes nap. Var längesedan jag var så frustrerad. Nu ska jag sova middag. Egentligen skulle jag vilja sova bort resten av dagen.


Brangelina.

Rykten och diverse nyheter säger att Brad Pitt och Angelina Jolie spanar på hus strax utanför Philadelphia. Intressant. Då kanske jag äntligen får se en kändis snart då. Börjar ju nästan bli lite pinsamt att jag inte gjort det än...


Undrar förresten om de behöver en ny barnflicka om de flyttar?


Dinner.



Tjingeling. Nu ska jag möta upp Aimee för lite middag. En helt vanlig vardagskväll alltså!

PUSS.

Weekend course.

Tror jag snart vinner pris för sämsta bloggen, eller något i stil med det i alla fall. Uppdateringarna här sker inte alltför ofta nuförtiden. Istället har jag fullt upp med annat förstår ni.

I helgen åkte jag, tillsammans med Emilia, till Maryland och hamnade på ett college lite utanför Baltimore. En weekend kurs stod på schemat så att vi skulle få lite av våra credits gjorda. Det var vi och ungefär 100 till Au Pairer, mest från Pennsylvania, Maryland, New Jersey och Delawere, typ. Tyvärr så skulle de allra flesta jag träffade åka hem snart eller i slutet av sommaren, då det är vanligast att man fixar de där creditsen i slutet av sitt år då man liksom inte "orkar göra dem tidigare". Från början var även detta min tanke, men Emilia (som åker hem i sommar) ville inte åka iväg själv och jag kunde ju lika gärna fixa mina credits nu på en gång istället. 

Temat för denna weekend kurs var i alla fall Child Development and American Government. Innan kursen började hade vi fått välja alla lektioner man ville gå på, sammanlagt var det 7 olika lektioner som vi plöjde igenom under Lördagen och Söndagen. Inte speciellt jobbigt faktiskt, när man varken har prov eller läxa i något av ämnena och i princip kan sova under lektionerna... Detta gjorde dock inte jag, då jag hade en del intressanta lektioner, nämligen;
Stress Management = Vi lärde oss vad stress är, att hantera det osv. Rätt basic men ändå en bra kurs.
American Politics = Vi gick igenom stora skillnader mellan Republikaner och Demokrater. Fick också göra ett "minitest" för att se vad vi själva var. 
Psychology: Setting Boundaries & Psychology: Personality Types and Relationships = Två psykologikurser som var skitroliga. Vi hade jättemycket praktiskt.
Art Expression: Picasso = Lektionen bestod av en kort presentation om vem Picasso var och sen fick vi måla med kritor i 3 timmar.
Caring for Infants and Toddlers = Okej. Denna lektion handlade om hur man startar ett dagis, typ. Inte vad jag (och alla andra som hade valt kursen) trodde att den skulle handla om direkt. Läraren var sämst och jag tror jag somnade.
Idioms = Vi lärde oss olika amerikanska idiom och fick i slutet använda dem och skriva en saga. 

Som ni förstår har jag pluggat extremt hårt i helgen. Mellan lektionerna fick vi också hur mycket kakor, godis och muffins som helst. Så ja, det är vad jag har levt på de senaste dagarna. Det och glassen som fanns till efterrätt till varje måltid. Och jo, vi fick mat också. Bra mat till och med. Den åt jag också, lite grann. Men kakor är ju godare liksom. 


Fina Emilia på tågstationen, som låg mitt ute i skogen, i Baltimore.

American Politics.

Min FINA Picasso målning. Wow alltså, att jag aldrig insett vilken talang jag är!

Resten av folks målningar + finfin lärare.



"öppen mun"


heat wave coming?

"The District is taking this heat warning seriously by closing schools, which includes early childhood programs, at 1:30 p.m."

Haha. Dör. Här i amerika går barnen varken i skolan när det snöar eller är lite extra soligt. Men okej då. Det ska bli extremt varmt idag och de närmaste dagarna. Uppemot 100 grader Farenheit vilket är ca. 37 grader Celcius, plus den där nedrans luftfuktigheten som gör att det känns 20 grader varmare också. 

Funderar starkt på att ta ett dopp i stadens fontän.

(och japp, jag har precis skrivit ett helt inlägg och BARA pratat om vädret.)


a pocket full of sunshine.


Summering av Lördagkvällen;
  • Gjorde high five med min värdpappa.
  • Det tog två timmar att natta Avery.
  • Jag tycker tydligen om rödvin.
  • Alldeles för söta Margarita's är inte gott.
  • En kille frågade Aimee under kvällen om hon var "up for planking". (planking har två betydelser; 1. att göra plankan. 2. Att ha sex.)
  • Jag och Aimee gömde oss för denna kille under hela kvällen.
  • Vi spelade badminton.
  • Aimee lärde sig svenska genom Veckorevyn. "Hjälp, vad betyder min galna dröm?"
  • Blev tvingad av en tjej som hette Laura att göra en lista på allt jag ville göra innan jag skaffade barn. Fick också rådet att "Follow the list and your dreams, not your husbands dreams."
  • Fulla trettiofemåringar beter sig precis som fulla tjugoåringar. Om detta är positivt eller inte funderar jag fortfarande över.


sköldpaddor, delfiner och en och annan hummer.

Baltimore. Eller, hamnen i Baltimore snarare. Alternativt National Aquarium i Baltimore. Min bildmapp på datorn från den tjugoandra maj består till 99% av bilder på djur. Fiskar, sköldpaddor, fåglar, delfiner och så vidare. Någon enstaka bild på Aimee, Nathalie och mat finns, men de är ju mindre intressanta. Därför slänger jag nu upp en bildbomb på djur. 

Annars var det en bra dag. Fina människor + ny stad + djur kan ju sällan slå fel. Vi åt skaldjursbuffé och massor av hummer och krabba. Älskar hummer. Skaldjur är förövrigt väldigt populärt här i staterna. Så ja, när jag kommer tillbaka till Sverige igen kommer jag vilja ha skaldjur minst en gång i veckan. Bara så ni vet.

Det föll också lite regn på oss och när både Nathalie och Aimee drog upp varsin regnjacka ur deras väskor fick det mig att inse att jag varken har ägt regnställ eller gummistövlar sedan jag var ungefär tolv. Äger inte ens ett paraply här. Som tur var regnade det bara pyttelite och vi gick snabbt inomhus på grund av min bristande klädsel. Men jag har nu börjat fundera över om jag kanske ska prioritera lite annorlunda under nästa shoppingrunda.




time for BBQ.

Förlåt så hemskt mycket för superduperdåligt bloggande denna vecka. Jag har helt enkelt inte tid. Dessutom har jag ett stort problem nu när sommarsolen är uppe hela dagarna; datorskärmen blir sådär spegelblank, ni vet. Så när jag tittar igenom mina bilder på datorn blänker det så mycket att jag inte ser vilka bilder som är bra (att dessutom redigera bilderna i det ljuset kan jag bara glömma). Och blogginlägg utan bilder känns ju så, tråkigt. Nu kanske ni tänker att jag kan sitta och rensa mina bilder under kvällarna, men det går inte heller förstår ni. För då är det jag och min kära Harry P. 

Nu sitter jag för tillfället och målar naglarna och taggar inför kvällens BBQ! Först är det dock jobb som gäller eftersom mina värdföräldrar ska ut med hur-många-kompisar-som-helst på pubrunda i några timmar. De kommer alltså tillbaka senare i eftermiddag för BBQ'n. Då kommer nog även Aimee förbi och underhåller mig lite eftersom jag jobbar till 10 pm. 

RSS 2.0