Norge

Säger hej-hej från Stavanger! Tredje dagen här betyder tredje portionen havregrynsgröt. (ikväll ska vi äta kyckling!!). Kanon. Är nu mätt och utslagen.

Måste dock springa ner till bussen och åka in till stan för att möta en fin man.

PUSS.

a-d-o-r-a-b-l-e



Flyttar in om 18 dagar. Otroligt.

I've got some news for you,

Min "lediga" vecka, då jag inte skulle fokusera alls mycket på Au Pair-föreberdelserna utan bara koppla av och ta det lugnt, börjar lida mot sitt slut. Hur har det gått då? Faktiskt käpprätt åt helvete ungefär. Har gjort en massa saker; köpt resväska, beställt internationellt körkort, gjort visumansökan och besökt min farmor och släppt bomben om att jag ska fara iväg för henne.

Men jag antar att jag inte har något att klaga över, egentligen. Om två veckor sitter jag trots allt på ett flyg som ska ta mig mot mitt livs största äventyr hittills. Att jag längtar är en underdrift.

Tittade förresten på p3 guldgala igår och dog lite. Älskar musik. Älskar Robyn, häftigaste.
Eller för att citera Mikael; - Hon är så COOOOL!

Nu ska jag fara iväg och hjälpa mor min att hitta en mobil, sedan är det spinning som gäller med bästa Julia!

check!

Framåt, framåt, framåt är vad det går. Igår inhandlades en resväska och vakuumpåsar. Idag ska jag hämta ut ett intyg för en medicin av min läkare och sen tänkte jag ta en liten paus och vila i helgen. Fast juste, efter att jag fyllt i ansökan om visumet. Och den ansökan har jag hört skräckhistorier om, så jag har dragit lite på att sätta mig med den, men nu måste jag!
Här är förresten en liten checklista jag skrev ihop för att ha koll på allt innan jag åker.

[x] Hälsoundersökning
[x] Beställa utdrag ur belastningsregistret
[ ] Skicka efter internationellt körkort
[/] Fixa presenter till värdfamiljen
[x] Fixa visakort
[x] Åka till Uppsala och hälsa på Alicia
[/] Boka flyg och tåg till Norge
[x] Skicka ut inbjudningar till avskedsparty och avskedsfika
[x] Skicka in utdrag ur belastningsregistret, betyg, agreementform och hälsoundersökningspapper till CC
[/] Köpa resväska, adaptrar, vakuumpåsar och USB-minnen
[ ] Åka till Linköping och hälsa på Frida om tid finns
[ ] Norge 25/1 - 30/1
[x] Ringa och beställa personbevis 120
[ ] Gå till banken och betala visumavgift
[ ] Ambassaden
[ ] Onlinemöte
[ ] växla pengar
[ ] PACKA

Jag må vara lite tokig som flyr till Norge i sex dagar mitt i alltihopa. Men jag har också en tokig pojkvän som bestämt måste bo och jobba i Stavanger! Fast jag tänkte i alla fall ta vara på tillfället och "provflyga" hem i hopp om att min flygrädsla ska försvinna...



all these preparations...

Har SÅ mycket att göra egentligen... Men vad gör jag? INGENTING. Är inte förvånad, känner mig själv tillräckligt bra vid det här laget. Fast till mitt försvar kan jag nämna att det är en massa saker som jag faktiskt inte kan göra än!

Hur som helst, idag har jag varit på en hälsoundersökning som jag har varit rätt orolig över (läs; haft ångest). Men det gick hur bra som helst! Enligt min läkare är min hälsa i excellent shape! Känns ju super! Men att betala 800 kronor för att han skulle ställa några frågor och ta mitt blodtryck känns ju ändå inte helt okej...

Har även beställt personbevis 120 från skatteverket, som är ett papper jag måste ha med mig till Ambassaden. Har förresten tid där den 1:a februari! Är smått nervös för det besöket också, jag menar, tänk om jag av någon anledning inte skulle få mitt visum?! 

Tänkte att jag skulle publicera min checklista här på bloggen senare, så att ni kan se alla saker jag har att göra. Det blir väl kul?

Hungrar smått ihjäl nu så ska gå ut och få i mig lite mat.

PUSS!

Uppsala

Pustar ut och andas efter en knäpp, men rolig och fin helg i Uppsala. Har hälsar på Alicia för sånt tycker jag måste göras om jag tar mitt pick och pack och flyttar bort ett år. Dagarna blev inte riktigt som planerat kanske men tre filmer hann vi i alla fall titta på! Och lite skratt blev det däremellan.

Nu; ska jag poppa popcorn och titta på Bones. Åh bästa söndagskväll.


Jag och min fina Alicia.


the Barrett family.

Tänkte presentera min framtida värdfamilj lite granna.

Jag ska alltså bo i Philadelphia (typ mitt i staden) i ett litet (stort) radhus med utegård. Mina värdföräldrar heter Kerry och John och är så himla fina! Kerry pratar konstant och John skrattar jättehögt. Nu till mitt arbete om dagarna; jag ska ta hand om en liten, liten flicka som heter Avery. Hon föddes 30e november och kommer alltså vara två månader när jag anländer. Jag tror, att vi kommer att få det himla bra tillsammans...!


Mina värdföräldrar, Kerry och John längst till vänster.


Avery.

PUSS.

VISAVISAVISAVISA

Tjolahopp. Det är inte lätt med att hinna med alla saker som måste göras innan jag åker. Det är verkligen inte bara att sätta sig på första bästa plan och åka iväg! 

Dagen har jag spenderat med att läsa igenom alla Visumpapper och sen blev det en tripp ner på stan för att skaffa Visakort. Fick internetbank också och det är ju kanon! Planerade även att göra av med alla mina presentkort som jag har liggandes. Hittade dock inget vettigt att köpa för dom. Blir alltså att panikköpa något ovettigt, inte så tråkigt det heller i för sig!

Bokade också hälsoundersökning idag, fick en redan nästa vecka, på tisdag, och det känns ju super! Nära och bra är det till mottagningen också...! 

Känner dock att jag verkligen behöver köpa en kalender och planera in alla tusen grejer jag ska göra fram till att jag åker. Börjar få lite småpanik, har t.ex. inte ens en resväska än... 


PUSS


tre, två, ett.

Tänkte väl kanske att det här med en "hej-här-är-jag-och-såhär-ser-jag-ut-bild" vore bra. Så, här är en hyffsat ny, oskarp och allmänt skev bild från Norge!

början.

Hej, hallå!
Den här bloggen är startad för den som vill följa mitt år i USA. Den 7e februari sätter jag mig nämligen på ett flyg som ska ta mig tvärs över Atlanten där jag kommer att jobba som Au Pair åt en underbar familj i Philadelphia! Jag är supertaggad!

Än så länge vet jag inte riktigt just vad jag kommer att blogga om, nu innan  jag åker kommer det nog upp en del förberedelse och så. När jag väl är på plats tror jag det blir lite mer vardagslivsaktigt. Det visar sig, i alla fall.

puss och kram
Ellinor

RSS 2.0