au pair meeting and Swedish chocolate balls

Vädret här i Philly är knepigt. I fredags hade vi regnstorm så att all snö smälte bort och idag är det sol och vårvärme igen. 

Hur som helst, igår var en bra dag. Jag mötte upp Melissa och Courtney som jag träffade på au pair skolan! Vi vandrade runt i downtown och passade även på att besöka the Liberty Bell :) I kön hörde jag även svenska (och norska) pratas strax bakom mig. ÅH. 

Efter att jag vinkat av Melissa och Courtney vid deras tåg gick jag vidare mot Starbucks för mitt första Au Pair möte :) Nu fick jag alltså träffa nästan alla Au Pairer som bor i "downtown Philly"! De flesta var jättesnälla och roliga, klickade dock inte superbra med någon, men det kanske tar några gånger... Blev dock medbjuden till en collegefest av en tjej! (är ju minderårig här så jag får nöja mig med hemmafester...)

Sov gott i min säng inatt och efter tre timmars skypedejt med min man, en minst sagt seg frukost, ett avsnitt av Sex and the city, en promenad i solskenet och ett spännande försök till att baka chokladbollar sitter jag ute på "terassen" och njuuuter. 



Och ja, i den lilla mataffären på gatan hade dom varken pärlsocker eller kokos. 
Så jag improviserade med hackade mandlar! Man tar vad man har...



so little time, so much to see.

För att riktigt ta vara på tiden här i usa har jag smått börjat skriva en lista på saker jag ska hinna med att göra innan jag far hem igen! Eftersom jag inte är alltför påläst om usa så skulle jag uppskatta extremt mycket om ni, mina kära läsare, ville bidra med fler punkter!

Hittills:

1. Åka upp i Empire State Building
2. Beställa det största som finns på McDonald's (och försöka att äta upp allt)
3. Se en kändis (helst Johnny Depp, men övriga går också bra)
4. Gå på en riktigt stor konsert
5. Gå på hemmafest och bli bjuden på dricka ur röda plastmuggar (som i filmer!)
6. Titta på en amerikansk fotbollsmatch med hejande cheerleaders
7. Äta på Cheescake Factory
8. Åka gul taxi (helst i New York)
9. Gå till kyrkan
10. Åka skridskor utanför Rockafeller Center
11. Besöka puben som HIMYM-puben är inspirerad av
12. Fira Thanksgiving och äta så att min mage sprängs
13. Fira Halloween
14. Fira en riktig amerikansk jul.
15. Besöka minst 5 delstater (har redan varit i 3!)
16. Äta Frozen yogurt
17. Smaka peanutbutter-jelly-sandwich (som, enligt min lärare på au pair-skolan, är nyttigt)
1. Åka upp i Empire State Building

2. Beställa det största som finns på McDonald's (och försöka att äta upp allt)

3. Se en kändis (helst Johnny Depp, men övriga går också bra)

4. Gå på en riktigt stor konsert

5. Gå på hemmafest och bli bjuden på dricka ur röda plastmuggar (som i filmer!)

6. Titta på en amerikansk fotbollsmatch med hejande cheerleaders

7. Äta på Cheescake Factory

8. Åka gul taxi (helst i New York)

9. Gå till kyrkan

10. Åka skridskor utanför Rockefeller Center

11. Besöka puben som HIMYM-puben är inspirerad av

12. Fira Thanksgiving och äta så att min mage sprängs

13. Fira Halloween

14. Fira en riktig amerikansk jul

15. Besöka minst 5 delstater (har redan varit i 3!)

16. Äta Frozen yogurt

17. Smaka peanutbutter-jelly-sandwich (som, enligt min lärare på au pair-skolan, är nyttigt)

Så, vad tusan måste jag göra mer?!

I can dream the rest away

Nytt onsdags- och torsdagsnöje; American Idol. Min värdmamma är hooked och så kommer nog jag också vara i slutet av denna säsong. Mest i brist på annat att göra, tror jag.

Här är lite bilder på mitt fina rum här. Och på min Queen size bed. Älskare.





PUSS

let it snow, let it snow, let it snow

Inatt snöade det här! Otroligt. Inte är det mycket men lite, lite, har det kommit. John hade hört på nyheterna att skolorna förmodligen är stängda idag. Eller så börjar skolbarnen två timmar senare. Alltså, HAHA. Amerikanare är så knäppa.
Idag är jag ledig, ska försöka ta mig ner till downtown för att handla lite nödvändiga saker. Funderar på att ta bussen, men nja. Känns lite överdrivet kanske.


Såhär mycket snö har det alltså kommit! 


jag vet vilken dy hon varit i.

Hemlängtan.
Hemlängtan slår mig som ett hårt slag i magen. Fastän jag hade världens underbaraste dag igår. Fastän mina värdföräldrar är underbara. Fastän jag har börjat få vänner här. Fastän nästan allt är som jag vill att det ska vara.

Men ändå. 
Tröståt min snickers i hopp om bättre tankar. Resultat; nu har jag hemlängtan och ont i magen.


En blåsig lördag

Vilken dag! Såhär mycket har jag inte gjort sedan jag lämnade Sverige tror jag.

Morgonen spenderades på skype med en mycket fin man! Mellan tolv och tre jobbade jag medan min värdmamma klippte sig. Jag och lilla Avery gick runt lite i Philadelphia och frös, samtidigt som vi (jag) försökte njuta av den så himla kulturella staden. Vi gick förbi massvis med museum och stannade vid ett som var utomhus (mer kyla!). Det var gratis! 

Efter mitt jobb mötte jag upp en svensk au pair som heter Nathalie! Hon var en jättetrevlig och söt tjej, hon visade mig dom bästa shoppinggatorna i stan! Nathalie har varit här i sex månader så hon kan Philadelphia rätt bra :)
Nu ikväll har jag varit och ätit på en restaurang tillsammans med min värdmamma, hennes pappa och hans fru :) Det var också supertrevligt! 

Blir att träffa mycket nytt folk såhär de första veckorna, det är kul. Men samtidigt väldigt energikrävande då jag i princip inte har träffat några nya människor sen jag började gymnasiet... Kanske på tiden nu då...

(och anledningen till att det varit så nedrans kallt idag är för att det har blåst som tusan!)

GODNATT!

En vecka!

Idag firar jag en vecka hos min fina värdfamilj! Eller, firar gör jag inte direkt, faktum är att jag knappt har sett skymten av dom idag. Hur som helst, idag tog jag mig friheten och gick ner till centrum. Jag tror jag kom dit i alla fall, gatorna blev bredare, det blev mer bilar, mer människor och mer affärer. Så, jag antar det. Hade dock min vinterkappa på mig vilket jag ångrade sekunden jag steg utanför dörren, men lat som jag är orkade jag inte gå in och byta/ta av mig jackan. Detta ångrade jag stenhårt under hela promenaden. Jag kan ju säga såhär; folket jag mötte på gatorna hade t-shirt och var utan strumpbyxor. Alltså åh. 

Införskaffade en fin-fin skrivbok!

inte riktigt amerikan än...

Inte för att detta är någon modeblogg, men jag tänkte berätta att mitt första riktiga köp här i Philadelphia inte var något från Victoria's Secret eller liknande. Idag inhandlade jag faktiskt ett par TOFFLOR. Japp. 7 dollar fattigare och sedan var dom mina.



puss, min prins


fattar inte hur vi alltid lyckas bli så himla snygga på bild.


vardag, eller något liknande i alla fall.

Trivs så himla fint här borta! Vardagslivet börjar ta fart, även om Kerry fortfarande är hemma från jobbet för att lära mig allt som har med huset och lilla Avery att göra...! John har varit borta sen i lördags för jobb, men kommer hem tisdag kväll. Har alltså inte lärt känna honom så jättemycket än, men det kommer väl! 

Idag har jag varit ensam med Avery någon timme och det gick superbra! Vi lekte lite i hennes babygym och satt framför spegeln och hon tittade så förundrat på sig själv. Jag tror nog att våra dagar tillsammans kommer bli roliga och inte alltför gnälliga. Hon är nämligen inne i en liten "growth spurth" just nu... (vilket gör att hon gnäller och ÄTER lite extra än normalt).

Kerry tog också med mig på en promenad i de lokala områderna här, allt är så himla mysigt! Påminner lite om england med gamla byggnader och små caféer, resturanger och affärer överallt. Jag älskar det. 

Vi har nyss ätit kinamat som vi beställde hem och alldeles snart ska jag se Gossip Girl på riktigt. På amerikansk tv. På det nyaste avsnittet. ÅH.


När man beställde kinamat här får man en massa fortune cookies!


training school och ett underbart New York

Bildbomb på hur mina 4 första dagar i amerika har varit:



Världens bästa lärare - teacher Nancy




Madelen (så himla söt!) och Dani






Föreläsning av herr poliskonstapel. Detta är jag med mina fina svenska tjejer!




Åh, Manhattan.



Philadelphia och tusen olika broar.

Klockan är 21.27 en fredagkväll i februari. Vad gör jag? Jo, ligger i min queen size bed mitt i staden Philadelphia i USA. Jag fattar det knappt själv. Har haft en underbar dag med mina värdföräldrar. Nu är jag dock trött som satan i gatan. Ska sova. Och det bästa; Kerry har sagt att jag får sova hur länge som helst imorgon. No pressure. ÅH.

Med andra ord; mitt nya hem och mina värdföräldrar är fantastiska!


New York


I LOVE YOU.


USA

Efter kaos på Arlanda, mellanlanding i Frankfurt, halvätna svindyra mackor på flygplatsen, en 9 timmar lång flygning över atlanten, landing på Newark, att inte få gå av flyget på timme på grund av strömavbrott, en lång och skumpig bussresa, alldeles för lite sömn, lektioner om barnsjukdomar, knäpp mat och efter att ha dansat och sjungit Små grodorna på en scen inför minst 60 andra, pustar jag nu äntligen ut på Au Pair skolan.

Har varit här i knappt ett dygn. Är trött. Megatrött. MEN SUPERGLAD.
PUSS




P.S. Efter att ha försökt ladda upp en bild i över en halvtimme på hur det ser ut här ger jag upp. Så sådana får ni se senare...

mitt gullbergs kaj paradis

Sjunga till Håkan och upptäcka att det var så längesedan sen sist att man glömt texten lite. Skratta och tänka att det spelar ingen roll så länge vi har dans i benen och en rund mikrofon av hård kartong.

Idag är jag mest hungrig. Och nöjd med mina inköp; en pytteliten mp3-spelare så att jag kan ha lite musik på flygplanet och schampo så att det räcker för ett helt år där borta på andra sidan havet. Nåja, inte riktigt så länge men små schampoflaskor existerar uppenbarligen inte och eftersom att jag har så lite hår så räcker en flaska oerhört länge. Jag köpte alltså bara en. Och en flaska balsam. Men den däremot, den lär verkligen räcka ett helt år.

Nu ska jag peta och pilla lite mera på de underbaraste hejdåpresenterna ever.
PUSS

Ett Stavanger.


Ungefär såhär bra hade jag det i Stavanger förra veckan. Bästa Stavanger. 


Gata med pastellfärgade hus + världens bästa café!





Cafésittande i timmar. Förresten var tapeten på toaletten blommig!

Emil. Finis.



Stavangers hamn är full med svanar och andra fåglar. Älskar't.

Min Mikael.


Hur man spenderar en perfekt Lördag? Man spelar Alfapet i flera
timmar och dricker alldeles för svagt kaffe.




Besök på ambassaden

Har överlevt amerikanska ambassaden!

Efter att jag hört rykten om hur hemskt, stelt och hur otroligt lång väntan det kunde vara, var jag rätt uppskakad när jag, mamma och min morbror for iväg med bilen strax innan sju i morse. Jag tyckte att vi var ute i god tid då min bokade tid inte var förrän klockan 08:30. Men det hade jag rätt fel om... Någonstans vid Södertälje sker det en olycka (tror jag) så att vi blir stillastående i bilkö i en kvart ungefär. När vi väl rullade vidare och så småningom kom in i själva Stockholm är det såklart smockfullt med bilar, överallt. Tur som vi hade fick vi också stanna vid ungefär varenda rödljus. Jag var skiträdd att jag skulle missa min tid, behöva boka en ny tid och inte komma iväg till staterna nästa vecka.

Tillslut kom vi i alla fall fram till ambassaderna. 10 minuter för sent, så med skakiga ben gick jag upp och ställde mig framför betonghuset med den amerikanska flaggan hissad i topp. Jag ställde mig sedan i kön, det var bara typ fyra personer framför mig (skräckkön existerade alltså inte och jag hade klätt mig jättevarmt i onödan...). Efter ca 20 minuter ropade en vakt fram mig, jag fick öppna min jacka och visa att jag inte hade någon bomb på mig innan jag fick gå fram till honom helt. Han trodde uppenbarligen att en 19 årig tjej med sammetsleggins och skidjacka var terrorist. Hur som helst, när han hade tittat lite på mitt pass fick jag gå in i typ ett glashus och gå igenom en säkerhetskontroll (såna dom har på flygplatser!), där fick jag lämna av mig min mobil och fick sedan fortsätta in i själva huvudbyggnaden.

I huvudbyggnaden kom jag in i ett väntrum med en massa luckor och lite folk som satt och väntade. Jag fick lämna mina papper till en tant i knallrosa dräkt i en av luckorna och sedan fick jag vänta. Vänta lite till, se väntrummet fyllas med massa mer folk, vänta, lyssna på barn som skriker, vänta, titta halvt på BBC, vänta. Och så äntligen, efter ett antal lästa tidningar och gjorda flätor på min halsduk, ropade de upp mitt namn i högtalarna. Då fick jag gå fram till en annan lucka, ge fingeravtryck och svara på två frågor; hur många barn jag skulle ta hand om och hur mycket jag skulle tjäna. Sen fick jag tillbaka lite papper och sen var det klart!

När jag kom ut och slog på min mobil var klockan 11. Jag hade alltså suttit och väntat i två timmar ungefär. Herregud. Trötta på ambassaden åkte vi då till Heron City och firade med thaibuffé! 

Nu hoppas jag bara att mitt visum kommer i slutet av veckan som dom sa!



RSS 2.0