memorial day.

Så blev det Måndag och jag fick vara ledig trots allt! Efter en lång sovmorgon mötte jag upp Nathalie och vi gav oss ut på en promenad. Dagen till ära hade vi bestämt oss för att vandra över Ben Franklin Bridge för att komma till New Jersey. Sagt och gjort. Så nu har jag gått från Pennsylvania till New Jersey. På något sätt låter det coolare än vad det är. Med tanke på att det endast är Delaware river som hindrar mig. Ehe. 

Efter promenaden satte vi oss i en park och åt glass och pratade om allt möjligt (genus, pojkar, gymnasiet). Sedan for vi vidare ner på stan för lite middag och kvällen avslutades sedan i Love park med varsin vanilla latte. 

Dagen var så himlahimla varm och fastän jag smörjde in mig (ytterst lite dock) så är mina axlar, armar och min rygg sönderbrända. Jag menar det verkligen. De är totalt illröda och jag lär inte kunna gå utan bara axlar på minst en vecka. På ryggen har jag också ett snyggt mönster eftersom klänningen jag hade på mig var sådär halvöppen där bak. LYCKA. 

Nåja. Tittade på säsongsavslutningen av Glee, säsong 1 idag och åt Ballerinakakor. ÄLSKAR Glee. Åh.





hot and humid.

Söndagkväll. Jaha. Sitter och funderar över var helgen tog vägen. As usual. Typ. Igår hängde jag ute i Bryn Mawr tillsammans med Nathalie och Antonia, en tysk au pair. Fina flickor. Fin dag. Vi åt god glass och pratade om att Antonia bara har ungefär en månad kvar i detta land. Njöt av solen gjorde vi såklart också, varje dag ligger temperaturen på ca 30-35 grader men med en luftfuktighet som gör att det känns betydligt varmare. Men jag klagar inte, än. När sommarevärmen börjar dra in om sisådär en månad kommer jag nog börja klaga lite smått. Det knäppaste är dock att jag nuförtiden går inomhus för att svalka mig istället för tvärtom. 

Lördagkvällen spenderades i Nathalies soffa tillsammans med hennes värdbarn och filmen/musikalen Annie. Nathalies värdbarn var i chock när hon fick höra att jag inte sett den förut. Så ja, jag var ju tvungen att se den och kände mig rätt tvungen att tycka bra om den också... Inte för att den var dålig. Nejdå. Bara lite lång kanske. Men fin.

Idag har jag fikat med min LCC, Lauren. Tycker om henne massor! Cultural Care stöttar mig på ett sånt otroligt bra sätt här borta. Det finns liksom alltid någon jag kan prata med om i princip vad som helst! Gillare. Annars har dagen mest bjudit på kakor och försök till att skriva en uppsats. Japp. Uppsats. Jag har nämligen börjat ta tag i de där creditsen som jag måste läsa här förstår ni. Och med skola kommer läxor. Inget supersvårt denna gång dock. Ska mest skriva om mig, min familj, Sverige, Nyköping, min framtid osv. 

Imorgon är det Memorial Day. Många Au Pairer är lediga eftersom att det är en röd dag. Inte jag. Mina värdföräldrar har för konstiga jobb för det. Men Nathalie kommer nog in till staden och förgyller min dag i alla fall!

PUSS.

the cat in the hat.

Igår köpte jag en hatt. Nu ska jag, hatten och Aimee gå ut och äta och sedan gå på bio för att fira att det är helg. Puss hörni.



I like your sweater.

En himla knäpp men bra och fin grej har hänt mig. Min blogg syns nu på Cultural Care's hemsida bland andra Au Pair-bloggare! Här kan ni alltså hitta mig nu!

Så alla nya (och gamla) läsare, om ni har några funderingar kring vem jag är eller undrar något annat, skriv mer än gärna en liten kommentar eller skicka ett mejl.



PUSS OCH KRAM


fit.

Jaha. Idag hade jag planerat att återigen gå på zumba, som jag för övrigt verkligen har fastnat för! Det är så himla kul även fast jag inte direkt fattar alla rörelser och ibland är min koordination lite hej och hå. Men det funkar. Som min instruktör säger: "If you don't know the movements, just shake your ass". Men till min stora förskräckelse var Zumban inställd idag. Typsikt! Vi som skulle gå på det fick istället alternativet att delta på en WeFit class. En slags cirkelträning i grupp där tränaren (som för övrigt kallas Master Tyler) är sjukt peppande (jobbig) och skriker och pushar på alla hela tiden. Jag har sett dessa klasser lite på avstånd när jag varit på gymmet förut och tänkt att "herregud, vilken tur att jag inte gör det där". Jag kanske ska tillägga att det bara är tjejer som deltar, fast tror att killar också kan göra detta. Hur som helst så bestämde jag mig i alla fall för att prova idag! Och ja, det var hårt. Jag lär ha träningsverk imorgon. Men jag hade förväntat mig att det skulle vara hårdare. Vi sprang först en liten runda som uppvärmning utomhus och jag märkte då genast att jag var en av de fitaste (älskar att försvenska ord) i gruppen. Jag och typ 4 tjejer till var tränade och tog verkligen i under uppvärmingen (inte för att man ska ta i, men de fanns de som gick när vi skulle springa osv) och på de olika stationerna under passet. Resten (som behövde träningen) var lite halvlata och sådär...

Hur som helst. Vill så gärna göra detta igen! Det var så himla, himla kul! Världens boost för egot blev det också eftersom jag var så himla bra! Men det är sjukt dyrt och lever man på en au pair-lön kan man inte hålla på att lyxträna. Åh. Men ska nog unna mig detta lite då och då...



a day at Baltimore's inner harbor.




Jag tror mitt hjärta blöder.

Var på National Aquarium i helgen och har tusen bilder på suddiga fiskar. Återkommer med bilder på icke suddiga fiskar när jag rensat.

Annars så går jag runt med pirr i magen och på Lördag ska jag frivilligt barnvakta en 8-åring tillsammans med Nathalie. Fint. 

Och för er som vill veta; min (icke)tand gör fortfarande ont. Jag sköljer med Listerine som är svinstarkt och bränner i hela munnen. Jag tröstäter godis. Det känns bra.

Sen har jag en liten fråga; hur ska jag egentligen blogga? Är sådana här spontaninlägg nödvändiga? Eller vill ni hellre bara läsa om allt (kul) jag gör under helgerna? Bara visa bilder från specilla tillfällen? Berätta mer knäppa/bra/roliga/dåliga saker om usa? Hm. Ni kan ju säga vad ni tycker, om ni vill. Så kanske jag lyssnar. 



IKEA...

I fredags utnyttjade jag min lediga förmiddag till att hänga med veronica ute i förorten (surprise). Dagen till ära hade vi bestämt att jag, för första gången sedan jag kom hit, skulle få se underbara, svenska IKEA! Åh. Det såg precis ut som i Sverige och jag åt köttbular och potatismos. Kan det bli mycket bättre?
Det kan det! IKEA här säljer nämligen en massa svenska livsmedel! Mest kakor och godis men även prinskorv, pannkakor, müsli, sill osv. Jag var ju såklart tvungen att handla med mig ett helt lager av både det ena och det andra hem. Och så gick det med mitt pengasparande...


Som hemma...

Veronica. Vi smidde förövrigt hemliga planer om hösten. Spännande.

Shopping. Det jag fick med mig hem var; Ballerina-kakor, Singoalla-kakor, Dammsugare, hallonsaft, massa kexchoklad och pärlsocker! (övervägde att köpa prinsesstårtan men den var svindyr...)


PUSS


friday night.

Ikväll är jag och Avery ensamma hemma. Mycket sällskap är hon dock inte, idag blev det nämligen läggdags redan vid 4.30 pm.

Innan Kerry och John gick hemifrån frågade de Avery vad vi skulle hitta på ikväll;
Kerry: Are you gonna have a party, get drunk, and have boys over tonight?!
Såklart
, sa jag. För film och chokladbollar är ju minst lika bra som ett party.

Annars såg vår eftermiddag ut lite såhär




Och så matdags. Såhär blir det när man matar en unge som knappt har sovit på hela dagen...


Vill bara ha en hederlig Alvedon.

Hatar min visdomstand. Jag kan idag inte öppna munnen helt. Jag kan knappt tugga. Det gör ont att svälja. Att gäspa. Och ibland att prata. Bortsett från att jag hela tiden har en tryckande smärta i munnen, då.

Måste gå och köpa värktabletter. Amerikanska värktabletter. Jag är superrädd för att de ska vara jättestarka och ge mig hjärtklappning eller liknande. Eller att apotekaren tvingar mig att gå till tandläkaren. Fast jag vet ju vad felet är, så det är inte själva tandläkaren jag är rädd för, vill bara inte att de ska få för sig att göra värsta operationen när jag vet att det inte behövs.  

Men jag lovar, jag borstar mina tänder morgon och kväll. Supernoga.

Teething.

Utomhus blåser det och solen har bestämt gått och gömt sig någonstans de senaste dagarna. Så idag leker vi inomhus mest hela tiden eftersom att Avery knappt vill sova heller.

Annars mår jag fint om man bortser från att min ena visdomstand har börjat göra ont igen. Vill inte ens tänka på vad det kostar att gå till tandläkaren här borta. Håll tummarna för att det inte blir lika illa som sist då jag inte ens kunde öppna munnen för att prata (än mindre äta) i några dagar. 

Okej, det händer bra saker också. Ikväll ska jag på Zumba och Avery kan nuförtiden sitta upp helt själv! Man får dock hålla ett öga på henne för ibland faller hon åt sidan när hon sträcker sig efter en leksak eller hundarna. 


Detta är Averys "lilla" lekhörna. Som nu innehåller ännu mera leksaker och mojänger eftersom att bilden är 3 månader gammal.


Things we do.

1. Åka upp i Empire State Building CHECK
2. Beställa det största som finns på McDonald's (och försöka att äta upp allt)
3. Se en kändis (helst Johnny Depp, men övriga går också bra)
4. Gå på en riktigt stor konsert
5. Gå på hemmafest och bli bjuden på dricka ur röda plastmuggar (som i filmer!)
6. Titta på en amerikansk fotbollsmatch med hejande cheerleaders
7. Äta på Cheescake Factory CHECK
8. Åka gul taxi (helst i New York) CHECK
9. Gå till kyrkan CHECK
10. Åka skridskor utanför Rockafeller Center
11. Besöka puben som HIMYM-puben är inspirerad av
12. Fira Thanksgiving och äta så att min mage sprängs
13. Fira Halloween
14. Fira en riktig amerikansk jul.
15. Besöka minst 5 delstater (har redan varit i 3!)
16. Äta Frozen yogurt CHECK
17. Smaka peanutbutter-jelly-sandwich (som, enligt min lärare på au pair-skolan, är nyttigt)
18. Besök en riktig amerikansk håla i mitten av landet.
19. Äta hamburgare på ett ställe där inredningen är målad i pastellfärger och ta ketchup och senap ur sådana behållare som alltid finns på sådana ställen.
20. Besöka någon av Ivy Leauge skolorna.
21. Uppleva New York i regn, utan paraply.
22. Springa upp och ner i backarna i San Francisco.
23. Rida western-ridning med cowboyhatt i Texas.
24. Campa kring och paddla i Mississippi River.
25. Prata svenska med någon ättling till en utvandrare i Minesota.
26. Vara sömnlös i Seattle.
27. Se en Broadway-show.
28.
Det går sakta men säkert framåt, det här. Det med fet stil har jag alltså gjort! Och ja, ni är mer än välkomna att fortfarande hjälpa mig att fylla på listan! 


1. Åka upp i Empire State Building

2. Beställa det största som finns på McDonald's (och försöka att äta upp allt)

3. Se en kändis (helst Johnny Depp, men övriga går också bra)

4. Gå på en riktigt stor konsert

5. Gå på hemmafest och bli bjuden på dricka ur röda plastmuggar (som i filmer!)

6. Titta på en amerikansk fotbollsmatch med hejande cheerleaders

7. Äta på Cheescake Factory

8. Åka gul taxi i New York

9. Gå till kyrkan

10. Åka skridskor utanför Rockafeller Center

11. Besöka puben som HIMYM-puben är inspirerad av

12. Fira Thanksgiving och äta så att min mage sprängs

13. Fira Halloween

14. Fira en riktig amerikansk jul

15. Besöka minst 5 delstater

16. Äta Frozen yogurt

17. Smaka peanutbutter-jelly-sandwich

18. Besök en riktig amerikansk håla i mitten av landet

19. Äta på ett ställe där inredningen är målad i pastellfärger och påminner om 50-talet.

20. Besöka campuset på någon av Ivy League skolorna (helst Harvard, Princeton eller Yale)

21. Uppleva New York i regn, utan paraply

22. Springa upp och ner i backarna i San Francisco

23. Rida western-ridning med cowboyhatt i Texas

24. Campa kring och paddla i Mississippi River

25. Prata svenska med någon ättling till en utvandrare i Minesota

26. Vara sömnlös i Seattle

27. Se en show på Broadway

28. Ha picknick i Central Park



When everything is upside down and inside out.

Efter en helvetesvecka förra veckan är denna Måndag mer än bra. Jag och Kerry gick och fikade utan bebis (farmor var barnvakt) på eftermiddagen. Pratade om ALLT. Mest om pojkar och om långdistansförhållanden. Eftersom John arbetar inom militären så har han varit borta många långa månader ibland de senaste åren. Så hon vet hur det är. Även om det är olika för alla. Men ni ska veta att detta inte är lätt.

Åh, min värdmamma är bäst! Jag älskar att vara här!


ställ oss båda på en våg och snart så flyger du mot stjärnor.



Provar det här med mittbena. Ska ju tydligen vara poulärt. Och ja, det är viktigt att vara populär.

Förresten är ju 90-talet annars himla festligt!


I didn't even know these existed in real life!

Jag och Aimee besökte Philadelphia Zoo idag. Aimee's hostfamilj är medlemmar så vi betalade ingenting för inträdet vilket var kanon eftersom det regnade. De hade inga elefanter, men däremot hade de KÄNGURUS och ISBJÖRNAR. Dog lite granna. Höjdpunkten under dagen var dock när jag matade en get för 50 cent på Barnes Zoo! Annars gick vi mest runt och var extremt snygga i våra regnponchos och köpte glass ur vending machines. På grund av regnet blev det inte mycket bilder heller, men lite lyckades jag i alla fall skrapa ihop. 


KÄNGURU! Vilket Aimee inte tyckte var extremt häftigt eftersom hon kommer från Australien...



Sköldpadda från Galapagos.



Sweet potato.





you're my river running high.




Titta vad jag fann utanför dörren idag!



Empire state of mind.

Lördagen den sjunde Mars kom och jag tog bussen tidigt på morgonen för att fara till älskade New York! Linnéa och Helena var nämligen där och semestrade lite så vi tyckte att det skulle vara himla fint att träffas lite. Nu har jag bland annat åkt massa gul taxi, strosat på marknad i Soho och varit vid Carrie's (från SATC) trappa. FINT.


Helena och Linnéa under en av många Starbuckspauser.



Vi åkte upp i Empire State Building. Dog av utsikten.

Glad tjej i en av världens bästa städer.



Ground Zero.

China Town.

Linnéa. Vi tog paus i någon asiatpark. Det vara bara asiater överallt! Några verkade ha karaoke lite överallt i parken. Knäppt och mysigt!

Brooklyn Bridge.

Vi gick till Sockerbit! En svensk godisbutik som nyligen har öppnat i New York.

Glad tjej som precis har köpt lösgodis för 37 dollar!



Vi satt på röda trapporna på Time Square och tittade på folk.

Kvällen avslutades på Hard Rock Café innan jag tog bussen hem till Philadelphia i all hast. Men åh vilken himla bra dag det var!

platform nine and three-quarters.



Inatt blev jag klar! Så himla bra. Älskar den på engelska. Plus att jag hade glömt bort hur fruktansvärt mycket de hoppar över när de gör filmerna. 

På måndag ska jag försöka hinna låna bok nummer två. 



Voicemail.

Pratade alldeles nyss in mitt första (dock inte första i-hela-livet-första) meddelande på en telefonsvarare här i usa. I Sverige så använder vi ju inte telefonsvararen så mycket, de flesta ringer helt enkelt bara upp numret som man har ett missat samtal ifrån. Eller så ringer personen i fråga oftast en gång till ifall ingen svarar. Men icke här i usa. Kopplas man till telefonsvararen är det i princip självklart att man ska prata in ett meddelande, vilket jag dragit mig lite för... haha. För, vad ska man säga liksom? Men idag berättade jag glatt om både foton på mammor och varför min mobil var avstäng för en maskin. Känns bra. 

Och jag kan ju tillägga att folk alltid pratar in meddelanden på min telefonsvarare. Det är otroligt kul att lyssna på dem! Och så kan man välja om man vill spara dem, radera dem, eller lyssna en gång till. Lyssna en gång till är min favorit. Hurra!

If I'm about to kiss you, you'll know it.


Igårkväll tog jag tåget ändå ut till Wayne (shit vad jag hänger i förorten nuförtiden) för att gå på bio med Nathalie! Min första amerikanska bio. Hur det var? I loved it!







Filmen vi såg var Prom. Disney, high school, biopopcorn, billiga biljetter och stolar som man kunde luta bakåt. Filmen var BRA, om man som jag är lite hemligt kär i typiskt amerikanska filmer om high school. 

Efter bion letade vi upp ett Starbucks för lite choklad/lattedrickande innan vi tåg tåget hem igen. Sen väntade en taxiresa för mig (tunnelbana efter 11 på kvällen känns inte överdrivet tryggt) innan jag somnade alldeles för sent i min säng. Som vanligt, då.



good times, for a change.

Sånt som är så himla, himla bra just nu;

- Veronica Maggio's nya skiva. Lyssnar om och om och om och om igen. Tröttnar aldrig.
- Att det är över 25 grader varmt.
- Roliga helgplaner
- Att Avery inte har några tänder. Hon bet mig för första gången idag, nämligen.
- Nathalie är hemma!
- Har nyss fått lön.
- Har x antal oanvända klädersplagg i garderoben. Behöver alltså inte köpa nya. Men vill ju, såklart.
- Det är Maj. Älskar Maj. Maj, Maj måne.
- Att finna andra lösningar än Spotify när man är fattig som jag. (Tycker dock att Spotify är så himla bra så när jag får en ordentlig regelbunden inkomst (och befinner mig i Sverige) kommer jag LÄTT att lägga pengar på det).
- Det är fett billigt att posta internationella brev här. 98 cent. 5,88 kronor. 

PUSS och KRAM



Jag glömmer aldrig dina hemligheter, det du är räddast för fast ingen vet det.

Valborg. Om att kastas tillbaka till Sverige för en kväll och prata med damer som "fastnade" i amerika för över trettio år sedan. College, vackra pojkar, barn, föräldrar. Olika orsaker. Men tydligen var alla bättre än lilla landet lagom. Om att svenskan alltid finns där men ändå så blandas amerikanska och svenska på ett underbart sätt. 

Själv undrar jag om detta är min framtid. nej, nej, nej, NEJ. Brukar jag tänka. Har lärt mig under mina tre månader här att uppskatta och tycka om Sverige så mycket. Fast ändå, man vet ju aldrig.



Godaste.

<3


Nykterbakisbrunch med världens godaste pannkakor satt bra dagen efter. För mycket Sverige i USA blir ju bara knepigt förstår ni väl.



RSS 2.0