The Cheesecake Factory.

Efter att ha haft världens sämsta fredag ungefär åkte jag på kvällen ut till förorterna och hälsade på Veronica! Hon bodde så otroligt fint i ett supermegastort hus precis vid en liten sjö. ÅH. Vi åkte (i hennes supermegastora bil) till King of Prussia, som är usa's största shoppingcenter till ytan! Vi hade dock inte alldeles för mycket tid så vi fönstershoppade mest och spenderade tid inne på Forever 21. Efter det mötte vi upp Anna, en tysk Au Pair och även Lisa, från Österrike. Med dem gick vi till The Cheesecake Factory (!) och jag åt varken upp min huvudrätt eller min cheesecake, men var proppmätt ändå. Man får ju i alla fall enormt mycket för pengarna där. Måste dock säga att jag trodde att det skulle vara bättre... tror jag hade alldeles för höga förväntningar eftersom alla, under de tre månader jag snart varit här, säger att det är helt underbart. Men nåja, det kanske blir bättre efter några gånger?

Idag är det Valborg hemma. Inte här, det finns inte ens ett engelskt ord för Valborg. Men jag och Nathalie ska fira i alla fall, på det Svenska museet! De ordnar tydligen någon slags majbrasa och bjuder på korv med bröd. Bättre kan det väl knappast bli när man är minderårig? HAHA. Har förresten inte träffat Nathalie på 3 veckor, hon har haft sin familj på besök och varit på semester i Florida. Jag har saknat henne som tusan och om några timmar träffas vi igen! Mycket bra.

Washington, DC. Part 2.

Andra delen av mitt besök till huvudstaden kommer här! Denna dag var, som ni kan se av bilderna, väldigt solig och fin! Vi tog oss en titt på bland annat Washington Monument och några memorials. Aimee fick dock världens skoskav under dagen så vi spenderade lite tid sittandes på parkbänkar också. Stackars henne. 

Och åh, det var så sogligt när vi gick runt bland alla memorials. Det var såklart väldigt mycket familjer där som turistade med sina yngre barn. De förstår ju inget av vad de ser. Fick en sån himla stor klump i magen när en liten pojke ryckte i sin pappas skjorta och frågade - "Dad, were we on the good or the bad side?".


Washington Monument. Som inte var lika vit som vi trodde att den skulle vara.




Jag hittade fåglar! Älskar att fota fåglar.

World War II Memorial. 

Aimee och jag utanför Lincoln Memorial. Fråga inte hur jag lyckas bli så nedrans snygg på alla turistbilder.


En del av Vietnam Veterans Memorial. Huvudmemorialen var en "spegelvägg" fylld med namn på de amerikaner
som kämpat i kriget men som dött/försvunnit. Fick dock ingen bra bild på den. Men så himla sorgligt.




Tillsist besökte vi Korean War Veterans Memorial. Otroligt häftigt. Om man får säga så. Egentligen är ju
allt bara hemskt tragiskt.

polkarandigt.

När man har pillat på en kjol i ungefär ett års tid är det helt okej att ta med sig den hem i en brun liten papperspåse med texten American Apparel tryckt på. Speciellt när ens stora inspirationskälla äger en likadan. 


Idag skaffade jag också äntligen ett bibliotekskort och fick med mig Harry Potter and the sorcerers stone hem. Mitt mål är att läsa alla sju Harry P-böckerna innan detta år tagit slut! Ikväll börjar jag alltså...

Höjden av finhet.

Titta vad som väntade på mig imorse. Ibland är mina värdföräldrar/påskharen alldeles för fina. Åh.
Barnen här får inga påskägg fyllda med godis som i Sverige, utan här får de istället en "Easter Basket". En korg fylld med godis!

Notera Snobbenkortet. Ballt.

Happy Easter!

Nu drar jag iväg på påskmiddag hos Kerrys pappa! Tydligen är det en två timmar lång bilresa så jag var ju tvungen att inhandla lite färdkost - med påsktema! 
Glad Påsk mina vänner! 


Washington, DC. Part 1.

Härmed kommer en bildbomb på min första dag i DC tillsammans med Aimee. Har så många bilder så jag tänkte att en uppdelning passade bäst. Denna dag befann vi oss på 3 olika museum och tog oss en titt på Vita Huset! Om ni vill att jag ska ge en närmare förklaring till vad/hur/när vi gjorde allting så kan ni ju bara lämna en liten kommentar, eller om ni har andra frågor. 


Vädret var inte det bästa - regnigt och blåsigt. Tur att Aimee köpte ett rosa paraply
för att liva upp det hela!



Annars såg staden ut lite såhär. Så himla, himla fint.

Efter mycket om och men kom vi fram till att detta INTE var Vita Huset, utan the Capitol!

Spenderade mycket tid i tunnelbanan på grund av regnet.

Besökte American History Museum.

De hade en utställning med the First Ladies. Himla, himla bra!

Här är Michelle Obamas klänning som hon bar under det första officiella framträdandet av
den nya presidenten och hans fru. De har alltså ett helt rum fyllt med alla klänningar
från alla föregående First Ladies.

Kennedy's.


Sen var det dags för Natural History Museum! Jag slog mig själv hårt när jag upptäckte
att jag gick och tänkte "Wow, vad häftigt med så stora giraffer!".
Har jag sett giraffer förut? - Ja. Var dom levande? - Ja...

Men denna val var breath taking! Så otroligt STOR.


Vi såg dinosaurier!

Aimee. Till lunch åt vi första amerikanska Mc Donaldsen.



Sen gick vi vidare till Air and Space Museum. Blev positivt överraskad måste jag säga. 
Air and Space är tydligen min grej.


Aimee blev ledsen när hon fick veta att Pluto inte längre räknades som en planet...


Här, mina vänner, ser ni världens första flygplan! Plus en turistig bild på en sliten mig.
Jag dog lite av hur coolt det var!


Efter lite vilande på hotellrummet begav vi oss sedan på kvällskvisten, ut för att leta
reda på Vita Huset. Och ja, det var vitt och stort. Med en gigantisk trädgård.
Antalet vakter utanför var dock mindre än vad både jag och Aimee väntat oss.
Fast jag föreslog att de nog låg gömda i buskarna redo att skjuta den som kom för nära.
Ungefär.

Kvällen avslutades med att leka lite mer president.



dreams.




Igår bakade jag drömmar. Smaken blev nästan som hemma. Konsistensen blev dock mer smulig. 



fundraising.

Okey guys. Det kommer att kosta mig 2600 dollar att läsa en kurs vid Penn i höst. Vilket för tillfället är 16 562 svenska kronor. Dör. Vill så hemskt gärna. Har därför kommit på den brillianta idén att starta en insamling för mig! För visst vill ni väldigt gärna att jag ska komma hem och kunna skryta om att jag gått på ett av USA's finaste universitet? Trodde väl det. Förväntar mig härmed en hel drös med mejl inom de närmaste dagarna i vilka ni undrar vad mitt kontonummer är. 

Bara så att ni vet, liksom. Sms går också bra att skicka. 
Puss och kram.


Nagellacksborttagning och huvudvärk.

Huvudvärken har legat och tryckt hela dagen. Imorse hade jag till och med misstankar om feber, men mår lite bättre nu. Vill INTE bli sjuk, framförallt inte lagom till min första amerikanska Påsk! Så i hopp om att må lite bättre har dagen spenderats halvt i sängen, trots solen och värmen som finns utomhus. Men ibland får man. Idag får man.
Jag ska faktiskt snart iväg för att göra ett besök på PENN, University of Pennsylvania. Det är ett av de finare universiteten här på östkusten och är med i Ivy Leauge (precis som Harvard, Princeton, Yale osv.). Jag måste plugga 6 credits här borta och jag vill så gärna ta en kurs vid PENN i höst. Dyrt som sjutton men så himla värt det. Hoppas jag... Nåja, ska i alla fall besöka dem idag för att se hur och vad jag kan läsa. Och vad det kommer att kosta mig. Just nu lutar det mest åt någon Biologi -  eller Psykologikurs. Engelska vore kanske bra om jag läste, men tråkigt. 

Och juste, angående rubriken. Blev så himla arg på mig själv förut. Lyckades spilla nagellacksborttagning över Julias hejdåpresent (note to self: gör inte två saker samtidigt när du tar bort nagellack). Jag kan fortfarande läsa i den, vilket är otroligt bra, men den är ju inte så fin längre. Nu är det en stor rosa fläck över en fjärdedel av boken. Jag är så otroligt klumpig. FY.

blue Monday

Vill mest säga att jag lever!
I helgen var jag i Washington, DC och lekte president! Fler bilder lär komma. När jag orkat rensa.


kiddopotamus.


Ibland alltså.

go flyers!

I lördags var jag som sagt på ishockey! Det var otroligt kul, arenan var i princip fullsatt med ca. 20 000 människor! Stämningen var amazing då ALLA var helt insatta i matchen! För ett ögonblick där önskade jag att jag var myndig här borta (okej, det önskar jag alltid) och att jag tyckte om öl. För öl och NHL hör ihop på något sätt. 

Nåja, vi hade kul utan vår öl och utan vår inhandlade halsduk, då dom var slutsålda. Vi övervägde istället att köpa en hockeytröja, men när vi vände på prislappen vände vi även på klacken. 200 dollar för en tröja?!
Philadelphia Flyers spelade mot New York Islanders och Flyers vann!





Carla, jag och Nathalie!
Och ja, detta är enda bilden jag har på oss (minus Aimee, som blev sjuk och var tvungen att gå hem).
Det här med att lära andra att hantera en systemkamera är inte det lättaste. Men oskärpa är ju alltid fint!



have you been here before?

Highlights från helgen; 

Har sett Over the Hedge och fått en knepig blick från John. (vilket jag inte förstår, hittade ju filmen på hans dator!)

Jag har köpt och ätit glass från glassbilen. Billigt och gott! Glassbilsmelodin här borta är förresten mycket bättre än den i Sverige. Här luras inga barn.

Jag har köpt världens finaste blommiga pumps. Och övertalat Nathalie att köpa en väska för ca. 168 dollar! 

Jag har ätit Minnestronesoppa.

Har gått på hockey, NHL, kalla det vad du vill. Det var fullsatt. Jag älskar härmed hockey.

Ätit min första Hot Dog. GOTT!

Jag har druckit en latte som faktiskt smakade kaffe! Som i Sverige alltså. Som ni kanske förstår inhandlades den inte på Starbucks.

Jag har åkt gul taxi! (och nej, det var inte jag som stod på Broad Street kl. 2 mitt i natten och dissade 20 taxibilar tills det körde förbi en gul)

Jag har köpt ett tallriksset med Elsa Beskow's Tomtebobarnen till Avery på det svenska museét (det svenska museét i sig är ingen highlight, för bra var det inte...). Kerry älskade det!

Jag har skrattat så att ögonen tårats och magen fått magknip.

restskatt och chai latte.

Mitt humör har idag varit världens bergochdalbana. Fick imorse reda på att jag hade restskatt att betala hemma i Sverige. Vadå restskatt, tänkte jag. Så mycket pengar tjänade jag inte! Var frustrerad/arg/upprörd/ledsen/hjälplös i ett antal timmar tills mamma mejlade tillbaka och sa att det var skatt för fonder jag sålt. Inte skatt på min lön. Blev superlättad! Hade dock redan hunnit slänga iväg ett argt mejl till skatteverket...! Dagen blev bättre och bättre tack vare lugnande ord om att deklarationen inte är så farlig från Alicia och ett fint Skype-samtal med finaste mannen. 

Ikväll hoppade jag på buss 43 som tog mig ända bort till 23rd street för att träffa Aimee för en fika. Vi smidde hemliga planer och efter att jag smällt i mig 2 latte, en cupcake och en kaka som skickats ända från Australien var vi de enda kvar på cafét. Förresten var det ett himla bra café! Mugshot, heter det, och nästan allt är ekologiskt och vegetariskt! Och det finaste av allt; när man betalar i kassan frågar de vad man heter så att de kan ropa efter en när ens kaffe är klart. Som att ropar på sin polare ungefär. Så personligt och FINT! "Ellinor, your coffee is ready for you"


Australiensk biscuit. Loved it! Aimees mamma hade skickat över några.



Bästa, fina Aimee!

wasa

I lördags när jag och Nathalie besökte en liten matbutik inte alls långt ifrån mig upptäckte jag en fantastisk sak bland hyllorna; Wasa knäckebröd!

Så idag när jag och min barnvagn tog en promenad i det soliga vädret gick jag förbi och köpte mig ett paket. Efter en tugga måste jag säga att knäckebröd har nog aldrig varit så här gott förut. Jag älskar knäckebröd. HURRA för denna mat.

First Sunday of each month: Pay what you wish all day.

Några konstateranden efter att jag igår besökte Philadelphia Museum of Art;
Europeisk konst är så mycket bättre än Amerikansk.
Utbudet av Europeisk konst är så mycket större än Amerikansk.
Alla sparade möbler etc. är från tidigast 1700-talet. Hur Amerikanarna levde innan det verkar det inte vara någon som vet.
Amerikanare verkar ha växt upp utan att veta vem Monet, Dalí och Picasso är. De verkade i alla fall väldigt fashinerade av deras tavlor (som att de aldrig sett dem i böcker eller så förut).
Sverige har inga kända konstnärer.
Utanför museét finns en fontän tillägnad John Ericsson, som var en svensk uppfinnare!
Museét är så värt ett besök om ni kommer hit!
Några konstateranden efter att jag igår besökte Philadelphia Museum of Art;

  • Europeisk konst är så mycket bättre än Amerikansk.
  • Utbudet av Europeisk konst är så mycket större än Amerikansk.
  • Alla sparade möbler etc. är från tidigast 1700-talet. Hur Amerikanarna levde innan det verkar det inte vara någon som vet.
  • Amerikanare verkar ha växt upp utan att veta vem Monet, Dalí och Picasso är. De verkade i alla fall väldigt fashinerade av deras tavlor (som att de aldrig sett dem i böcker eller så förut).
  • Sverige har inga kända konstnärer.
  • Utanför museét finns en fontän tillägnad John Ericsson, som var en svensk uppfinnare!
Museét är så värt ett besök om ni kommer hit!

sushi

Hade en mycket fin lördag! Johns syster, Kim, är på besök under helgen så hon, Kerry och jag gick ut för att äta brunch! Vi gick till världens populäraste och mysigaste restaurang! Fick vänta en timme på att få ett bord men det var så himla värt det. 

Senare under dagen mötte jag upp Nathalie. Vi skulle egentligen ha tittat på en stor pillow Fight, men eftersom brunchen drog ut på tiden missade jag hela, tyvärr. Istället blev det lite shopping och utforskande av Philadelphias kvarter nära Delaware river.

Kvällen avslutades med en svensk film, I rymden finns inga känslor tillsammans med svenskt godis bestående av Bilar. Jag har förresten en ny favoritfilm nu, åh!
Och såklart följde min trogna vän kameran med under hela dagen;


Medan vi väntade på att få ett bord för brunchen beställde vi te från världens
sötaste teshop bredvid!


Amerikanska pannkakor med banan och choklad i! Och såklart maple syrup till.

Folk som uppenbarligen var med i Pillow fighten. Jag kom dit 2 minuter efter att det slutat. 2 minuter!




Knäpp grej på en gata i stan. :)

Nathalie.


Till middag beställde vi sushi och gick till ett torg nära mig för att äta.

Där det var en fashion show! Dock såg vi bara lite för det var kallt och vi var trötta.
Men kul att det äntligen händer nåt på det där torget. Brukar gå runt där med bebisvagn
på förmiddagarna och då har det alltid varit totaldött!



April 2nd.

3 timmars skypesamtal med världens finaste.

Nu ska jag på brunch!

da da da da da.

I'm in loooooove!

Och besatt av bebisar.



PUSS

RSS 2.0