En helg fylld med choklad, lite festival och ballerinakakor.

Spenderade hela helgen med Jonathan. Han är en amerikan som pluggar på Penn här i staden. Vi åt världens godaste pannkakor till frukost på Lördagen, promenerade i Fairmount Park, ramlade in på en minifestival där New Found Glory spelade, drack öl, gick till biblioteket och jag hittade Ballerinakakor i mataffären i University City. Bra helg. Lite såhär såg det ut också:
Tydligen finns det massa hemliga meddelanden på vissa övergångsställen i Philadelphia (och i resten av världen).

Vandrade förbi universitetens båthus.

Det var så sjukligt mycket (och snygga) folk på festivalen vi ramlade in på.

Det fanns en rutschkana!

Jonathan när han smakade: They taste so Swedish! Jag smällde i mig resten på typ 30 min.


Denna katt bor i en bokaffär. Älskar't.



Dör på hur fint biblioteket därute är.

Nobody said it was easy, no one ever said it would be this hard.

Packar.

Visst var det svårt att lämna Sverige för ett år sedan, men de känslorna är ingenting mot vad jag känner nu. Då visste jag att efter ett år skulle jag stå på svensk mark igen och få krama om alla finisar därhemma. Men nu då? När kommer jag få stå på amerikansk mark igen och få krama om alla finisar som jag tvingas lämna kvar här? Ovissheten dödar mig. Jag vill inte åka hem. För detta är mitt hem. Det har varit mitt hem i ett helt år. Jag vill lägga armarna i kors, stampa med fötterna och skrika vill inte vill inte vill inte.

Men jag kommer åka. Och det kommer nog bli ganska bra tillslut.

Google makes me smart, photoshop makes me beautiful.

Bara en liten tankeställare en fredagkväll då jag inte gör någonting. Är dock ledig i helgen och har hela uppbokad. Känns bra!

Empire State of Mind with my best friend. Forever and Always.

Under Nyårshelgen tog jag och Frida bussen upp till bästa, bästa New York. Hade två fina, stressiga dagar där.
Utsikt från Empire State Building. Fridas första gång. Min tredje.
Faschinerad tjej!
Inte för att jag någonsin tröttnar på denna utsikt.
Vi besökte New York Public Library. Där fick man inte fota. Så jag var väl lite olaglig då. Men det var så fint!
På nyårskvällen gick vi en sväng till Central Park.
Och utforskade delar som jag faktiskt aldrig varit i förut. Central Park är så ruskigt stort!
På Söndagen, lite halvt bakis, åkte vi ner till Wall Street.
Frida. Vi åkte Staten Island Ferry för att få se Frihetsgudinnan på lite närmare håll.
Och för att titta på Manhattan utifrån såklart.
Jag vid Ground Zero.
Vandrade såklart på Brooklyn Bridge.
Och poserade på trapporna till The Met. Såklart ett måste om man tittar på Gossip Girl. HAHA.

Inte hela världen.

Har snurrat några varv på denna jordglob de senaste dagarna. Inte för att den är min, men en fin vän äger den. Vi pratar resor och äventyr mest hela tiden. Och jag funderar på vart jag ska styra mina steg härnäst. Kommer lilla Nyköping någonsin duga igen? Jag älskar ju allt här.

"How does it feel to go back after a whole year?"
"Weird. It's like I can't even remember what Sweden is like."

fem nyanser av rosa.

Idag tänkte jag föra över all min musik och alla mina bilder från min PC till min kära Macbook. Det ska tydligen vara väldigt smidigt och enkelt. Och det var inte alls svårt att ladda ner rätt program och hitta hur man skulle göra. Det jobbiga var att när mätaren börjat överföra dokumenten så stod det att det skulle ta 16 timmar. 16! Inte sjutton har jag tid att vänta så länge, då jag inte kan använda datorn under tiden. Nä, får göra det någon dag då jag inte planerar att vara hemma helt enkelt. Funderar på om detta även är ett tecken på att jag har alldeles för många bilder på min dator. Nej, vad säger jag. Kan aldrig bli för många.

Annars spydde Avery tydligen vid lunchtid idag. Jag jobbade inte då, som tur var, men det var minsann jag som fick tvätta alla lakan och kläder som stank av spya. Nämnde jag hur galmouröst mitt liv är?

Resten av dagen har sett ut såhär:
Som ni kan se har snön smält bort. Det regnade hela dagen igår. Så. Typiskt.

När Frida besöker Philadelphia.

Har äntligen lyckats gå igenom bilderna från när bästa Frida var här. Vi hade några ytterst fina dagar i Philadelphia som såg ut lite såhär;
Vi poserade i Rittenhouse Square.
Kramades i Love Park <3
Gick förbi City Hall. (Där Occupy Philly höll till för någon månad sen).
Sen skulle vi gå och äta glass på Franklin Fountain. Men det var sjukt lång kö. Men här är i alla fall jag och Avery i barnvagnen.
Frida var turistig vid Rockystatyn.
<3
Vi tittade in utsidan av Art Museum.
Såg ut såhär när vi smög in på bar för att lyssna på Josh och hans band.
Frida under hennes sista kväll här.
Och hittade denna fina bild på min dator när jag kom hem från weekendkursen. Kunde ju inte vinka av henne på flygplatsen eftersom jag åkte dit.

Finaste dagarna. Vi gjorde ju såklart lite mer saker. Men de stunderna fotograferades inte eller så finns de bilderna på Fridas Iphone och kan ses på Facebook.

Det här med att jobba som Au Pair.

Jag fick en liten kommentar (det är nu jag låtsas att jag är storbloggare) om hur mitt schema ser ut och vad jag egentligen gör om dagarna. Jag vet inte, jag kanske inte har skrivit om det så tydligt tidigare. Men just min arbetssituation är ju den största anledningen till att jag inte förlänger. Jag älskar Avery, älskar att vara med henne. Men att jobba såhär i flera månader till hade inte gått.

Mitt schema ändras varje vecka. Jag har dock hyffsat regelbundna tider med en del ändringar. Men på ett ungefär så jobbar jag från 11:30-21:30 om dagarna. Det är 10 timmar, vilket är maxtiden vad en Au Pair får jobba på en dag. Så, generellt sett så brukar jag jobba 10 timmar, 4 dagar i veckan (oftast måndag-torsdag) och sen 5 timmar under Fredagen. Hur de 5 timmarna är lagda brukar däremot vara lite olika. Frågar jag kan jag oftast få justera dessa timmar själv då min värdpappa är väldigt flexibel med hans jobb. När Frida var här frågade jag tex om jag kunde få jobba under förmiddagen så att vi kunde ha eftermiddag + kvällen ledigt. Det gick finfint!

Jag är oftast ledig helger. Jobbar Lördag eller Söndag ibland, kanske 1 gång i månaden. Vissa månader blir det såklart mer och vissa månader jobbar jag inga helger alls. Jobbar jag helg får jag dock oftast ledigt någon dag mitt i veckan också. För som Au Pair får jag inte jobba mer än 45 timmar i veckan.

Så, vad gör jag när jag jobbar då? I mina arbetsuppgifter, förutom att ta hand om ungen, ingår detta:
Diskining av nappflaskor och alla tallrikar/skedar/muggar som Avery använder.
Städa Averys rum 1 gång/vecka.
Städa lekrummet 2 gånger/veckan.
Averys tvätt ca 2 gånger/veckan.
Plocka undan alla leksaker när dagen är slut.
Hålla koll på om blöjor, mat osv börjar ta slut. (Jag handlar dock aldrig något, utan säger till mina värdföräldrar om något börjar ta slut).
Dessa saker klämmer jag in lite när jag har tid/lust under veckan. Diskar dock varje dag lite då och då.

Avery är ju inte så stor, som ni vet. När jag börjar jobba brukar hon faktiskt sova middag. Hon sover två gånger under dagen, från ca 11:00-13:00 och sen från ca. 16:30-18:00. Sen går hon och lägger sig för natten kring 21:00. Det har dock inte alltid sett ut såhär. Hon är ju liten och växer och utvecklas hela tiden, men såhär är läget just nu.
När hon sover passar jag på att plocka undan leksaker, torka av barnstolen osv. Sen har jag tid för mig själv, jag läser, sitter vid facebook, skypar osv. Det är väldigt skönt, men kan bli lite långtråkigt ibland.

Under eftermiddagen när Avery är vaken leker vi i hennes lekrum, läser böcker, går promenader, går till lekparken, går och handlar (om jag behöver köpa något (till mig själv eller till henne)), sen äter vi lunch också. Och att äta lunch med en unge kan ta väldigt lång tid ska jag säga er...

Kvällarna är oftast väldigt lugna. Jag lagar mat till mig själv, vi leker lite till, myser i soffan, läser, hon äter middag och innan jag lägger henne för natten ger jag henne ibland ett bad.

Utöver detta matar jag oftast hundarna och håller koll på dem under dagen också. Behöver dock aldrig gå ut med dem i koppel om jag inte själv vill det.

Jag har ju, som ni ser, inte överdrivet mycket fritid under mina veckodagar. På morgonen brukar jag ta sovmorgon/gå ner på stan/äta frukost med någon vän/ta en promenad/fixa med saker. Och under kvällarna går jag ibland ut och fikar med någon. Ibland sover jag över hos någon eftersom jag börjar jobba så sent. Under helgerna får jag göra precis vad jag vill. Mina värdföräldrar bryr sig inte ett skvatt och jag älskar det. De vill ofta att jag hör av mig om jag är borta flera dagar i sträck, men lägger sig inte i vad jag gör.

Det var det, antar jag. Blev nog ett lite långt inlägg. Men jag gillar ju att skriva... :)

Jag ser det snöar!

DET SNÖADE INATT!!!!

HEJ. Okej, detta blir en äkta dagen-efter bild. Så NJUT. Igår drack jag nämligen öl ute i University City. Mycket, mycket trevligt. Sov sen ca. 1 timme under natten och nu är jag återigen påväg upp till mitt älskade New York. Har dock sällskap däruppe utav Veronica, Lisa och Serena. Vi stannar där över natten hos någon Serena känner också. Brabra. Nu hoppas jag verklien, verkligen, verkligen att Apple fixar tangentbordet till min Mac. Känner att jag vill avlida lite annars.

inspirationspaus.

Frukosterade med Amanda i två och en halvtimme. Pratade om allt mellan himmel och jord. Mest om jorden, kanske. Eller om sånt som händer här, i alla fall. Avery sover och jag sitter och tänker på hur satans mycket jag saknar att fota. På riktigt, alltså. Kameran hänger ju ofta med ut på äventyr men bilderna i datorn består mest utav klassiska turistbilder på byggnader, folk och annat. Jag har liksom ingen inspiration till annat. Åh, saknar det. Kanske är det ett nytt objektiv som behövs?

Well you said that we would still be friends, but I'll admit that I was glad that it was over.

Igårkväll trodde jag att mitt huvud skulle explodera. Hade sådan fruktansvärd huvudvärk. Smsade Kerry och jag fick genast svar då hon frågar om hon ska komma hem från jobbet. John ringde mig också och guidade mig igenom medicinskåpet och febertagning. Kändes som att jag var fem år igen men det kändes lite fint, ändå. Vaknade imorse och mådde aningen bättre så jag jobbar på. Avery är för det mesta glad dessa dagar, så det funkar. Knarkar ännu mer amerikansk dundermedicin, men egentligen borde jag väl varit frisk vid detta laget. Men icke då. Funderar på om det är till läkaren jag ska gå för att få penicillin eller något. Men det är så läskigt. Inte själva läkaren, jag gillar läkare, tandläkare, sjuksköterskor osv och besöker gärna vårdcentralen och akuten. (hehe). Men själva penicillinet. Är ju rädd för att jag ska bli resistent mot allt och när jag sen verkligen blir sjuk så hjälper inget.

Imorgon ska jag möta upp bästa Amanda för frukost. Och i helgen har jag lite långledigt. Blir nog en tur till New York igen då det verkar som att de har fått in mitt rätta tangentbord denna gång. Vi får väl se. Annars känner jag inte vad saker och ting smakar längre vilket är nedrans tråkigt. Äter mest på rutin. Och juste, det regnar idag också. När kommer snön egentligen?
Och ni får väl ursäkta att det bara blir photoboothbilder nuförtiden. Men är man nykär så är man. Jag och min Macbook för alltid. Ungefär.

american museum of natural history.

Igår var jag som sagt i New York, alldeles själv. Det var svinigt kallt så jag bestämde mig (efter den stora datorbesvikelsen) att göra något vettigt med dagen och begav mig därför till gata 81 precis i utkanten av Central Park. Där ligger nämligen American museum of Natural History. Samma museum som är med i "Natt på museet"-filmerna. För er som är nördar. Kan tillägga att jag inte är det. Såg filmen av en slump första gången på TV för bara några veckor sedan.
American Museum Of Natural History.




Blev så himla tagen av miljöerna där alla uppstoppade djur befann sig. Så. Vackert.



Tittade sen på dinosaurier.


Och andra skelett.

Inspekterade rymden lite till sist.

And no, it never get's old. URANUS.

Min vikt (+ dator och kamera) på Mars. Uppenbarligen, eftersom det är i pounds...

När jag kom ut igen var det såhär mörkt och dags att ta tunnelbanan mot Midtown och bussen tillbaka till Philadelphia. Konstig dag.


Ännu ett äppelskrutt.

Är så jävla förkyld.
Apple har beställt FEL tangentbord till mig.
Betalade massa pengar för att åka upp till NYC idag, helt i onödan, alltså.
Vill stämma dom.
Vill att de ska kompensera mig.
Det är kallt i NYC och min jacka går inte att stänga.
Ska gå och köpa massa Macarons och tröstäta nu.
Sen ska jag antingen tröstshoppa eller gå på American Museum of Natural History.
Kan ju inte åka hem förrän ikväll, igen.
Vill seriöst avlida.

repeat.


Dör lite av finheten i ovanstående klipp.

Imorgon ska jag till New York alldeles själv för att 1. Jag MÅSTE lämna in min dator för att få ett svenskt tangentbord. 2. Alla mina vänner hade andra planer.

Vill typ inte åka men måste ju, tänkte att jag skulle gå på ett museum för att inte verka lika patetisk. Är dock fortfarande fett sjuk så en ligga-i-sängen-hela-dagen-och-titta-på-film-och-äta-popcorn hade varit bättre.

provpackning #1

Veronica är här idag! Hon har tagit med kläder som jag ska ta hem åt henne, så vi har provpackat lite. Är faktiskt förvånad för alla mina kläder får TYP plats i en resväska. Kan ju tillägga att jag redan har skickat hem massor med pappa, Jennifer och Frida. Däremot så har jag mer prylar som ska hem, skor, väskor, böcker osv osv. Ska köpa mig en till resväska innan jag åker hem. Köpte ju nämligen ännu ett par till skor idag när vi var på Cherry Hill Mall. Ojdå.
Nu ska jag och Veronica äta vår fina knytismiddag som består av pommes frites, fattiga riddare, popcorn och någon hallonkaka. Vi var sugna på lite olika saker helt enkelt. Sen ska vi ha filmkväll (vi har hyrt fim för $1,97 dygnet) och sleepover för hela slanten då jag fortfarande är sjukt förkyld.
Resväskor! Någon som vet hur man bär sig åt när man har 3 rullande? :)

Aimee.

Idag trotsade jag min förkylning, huvudvärk och hosta och klev upp klockan 8. Gjorde mig iordning och tog buss nummer 43 längs Spring Garden bort till 21'st street. Till Mugshots. Till Aimee. En allra sista gång. Det gör så jävla ont, ska ni veta.

För Aimee jobbade sin sista dag igår och prick klockan 13:20 idag satte hon sig på ett flyg för att åka ner till Florida och möta sin mamma som hon ska resa runt med i två veckor. Sedan flyger Aimee hem. Hem till Australien.

Jag har haft så sjukt kul med Aimee under detta år. Aldrig någonsin trodde jag att jag kunde ha så mycket (och samtidigt så lite) gemensamt med någon från Australien. Vi har shoppat alldeles för mycket. Pratat alldeles för mycket om Harry Potter. Fikat alldeles för mycket. Druckit för många Cappuccinos. Ätit för mycket ute på restaurang. Brunchat för många tidiga mornar. Åkt på alldeles för många bussresor. Äventyrat. Inte alls alldeles för mycket utan alldeles, alldeles, lagom. Och jag både hatar och älskar att hon bor just i Australien. Hatar det för att det ligger alldeles för långt ifrån Sverige och för att det är himmelens dyrt att åka dit. Älskar det för att jag nu har världens bästa anledning att åka dit. Helst så fort som möjligt.
Aimee och jag i våras <3

Philadelphia - Frankfurt - Stockholm

Jag har fått mina flytider hem till Sverige. Hem till lilla, lilla Nyköping. Allt är väldigt konstigt och jag vet inte vad jag ska tänka eller hur jag ska känna. Jag och Kerry pratade om det lite för en stund sedan och hon tycker att det känns som att det var igår jag kom hit. Jag känner detsamma. Jag minns exakt vad vi åt, hur allt kändes och vad vi pratade om.

Det är på riktigt nu. Jag ska lämna min finaste värdfamilj. Jag ska lämna min lilla Avery som springer till mig när hon blir ledsen. Som kryper upp i mitt knä när hon blir rädd. Som borrar in huvudet i min axel när hon är trött. Som drar i min klänning när hon vill bli buren. Som står vid grinden och blir ledsen när jag går nerför trappen då jag slutat jobba. Som ler och skrattar när hon ser mig. Som lutar sig mot mig med öppen mun för att det är så hon pussas. Bästa ungen.
Älskade Avery.

Men jag är klar här. Det är ett faktum jag inte kan ignorera. Jag är redo för nya äventyr och det kommer bli rätt fint att landa i Sverige ett tag. Jag längtar ofta ihjäl mig efter er därhemma och jag kan knappt vänta till att få långfika på Hellmans igen. Men jag vet redan att knappt något är sig likt i min lilla hemstad. Fint folk har flyttat och så har även jag, faktiskt. Jag kommer inte slänga in mina tre (japp, det blir nog tre stycken) resväskor i hallen på Pärongången. Jag kommer slänga in dem i hallen på Bagaregatan. Vi sålde nämligen vårt hus i somras och jag ska för första gången i mitt liv bosätta mig i en lägenhet. Spännande.

Jag håller ju också på att pilla ihop ett litet party tills jag kommer hem. Sånt är ju ett måste tycker jag. Vill ju kramas och pussas med hemskt många människor och jag har ju inte varit festmyndig på ett helt år. Får ju tillochmed inhandla min egen alkohol därhemma. Åh, jag saknar er!

Jag lämnar mitt älskade Philadelphia den 11e Februari tidigt på kvällen. Landar i Frankfurt morgonen därpå och fortsätter sedan resan mot Sverige.
Landar på Arlanda 12e Februari klockan 11:40. Vi ses väl där?


Jag på mitt avskedsparty för nästan ett år sedan. Inte mycket är sig likt. Varken på insidan eller utsidan.


Förkyld.

Idag fick jag ledigt. Vet ni varför? För att jag är så jävla sjuk. Har dessutom smittat Avery så hon är superfökyld med. Kerry är så himla bäst och tar ledigt från jobbet för att jag snorar och hostar ihjäl mig. Har återigen fått det bevisat att jag har världens finaste värdmamma. Nu knarkar jag superstark amerikansk medicin i hopp om att bli frisk så fort som möjligt.

The first week of 2012.

Känns som att det hänt så mycket som jag inte bloggat om på evigheter så det blir en liten lista:
  • Frida har nu åkt hem till Sverige igen. Dagarna hon var här var så himla, himla fina.
  • Frida har smittat mig med världens förkylning. Jag hostar, har ständig huvudvärk och snyter mig var femte minut. Har inte haft en förkylning på ett år. Känner mig hemskt ynklig.
  • Jag lyckades supa bort min svenska mobil på nyår. Känns som att jag nu har en ursäkt att köpa en Iphone.
  • Aimee jobbar sin sista dag imorgon. Försöker ignorera det faktum att vi inte längre kommer bo i samma land och träffas varje vecka.
  • Jag har gått och blivit med Macbook. Den är min lilla bebis och jag älskar den.
  • Amanda och jag var så jävulskt osociala under weekendkursen nu i helgen. Vi älskade det.
  • Blev insmugglad på en bar i Fredags där ett band spelade. Amanda känner killen i bandet. Vi kände oss coola fast allt jag kunde tänka på var att jag ville ha en öl.
  • Jag har varit i USA i över 11 månader.
  • Jag går och funderar över sista minuten köp som kan vara bra att göra innan jag far hem.
  • Jag har panik över att behöva lämna detta underbara, fina, bästa land.
Nu ska jag sova i 12 timmar och bli lite friskare, tänkte jag. Godnatt, kära ni.

the first birthday of 2012.

Tisdag den 3e Januari. Jag började morgonen med att lämna av Frida vid 30th street station, hon far nämligen ner till Washington DC för att utforska huvudstaden lite. Kommer tillbaka imorgon. Sedan panik sprang jag i ett antal affärer nere på stan i en halvtimme, jag var nämligen tvungen att hitta en present till Kerry, då det är hennes födelsedag idag! Jag köpte ekologiska och handgjorda tvålar och läppbalsam från Lush. Blev uppskattat!
Medan Frida är borta dessa dagar ska jag passa på att försöka provpacka lite och skriva klart min uppsats inför weekendkursen. Kerry frågade imorse hur jag känner inför min hemresa, mitt svar blev; I'm so mixed!
En liten film från imorse när vi gav Kerry tårtan.

Nyår ur ett photobooth.

Jag och Frida hade tvåmannafest innan tolvslaget på Nyår. Det såg ut lite såhär.
Jag lyckades finna mig både en Niveaballong och en partyhatt på Times Square. Lyckan var total.

RSS 2.0