sleep, don't weep, my sweet love.



Detta lilla busfrö vill inte sova mer än 50 minuter i sträck idag. Vilket betyder kranky Avery och trött Ellinor. Tur att jag har en fikadate på stan senare!


Ett grönt paket senare...

Idag landade ett paket framför dörren! Från min kära mamma! Tack så hemskt mycket, nu ska jag mumsa choklad hela kvällen!


the basketball game.

Igår var jag på min allra första basketmatch! Philadelphia 76ers spelade mot Sacramento Kings. Anledningen till att jag i första hand gick på matchen var för att det var ett Au Pair-möte, men det gjorde ju inte saken sämre. 

Alltså åh vad basket i USA måste upplevas! ALLA klyschor fanns där; cheerleaders, otroligt långa basketspelare, amerikansk nationalsång innan matchen, gubbar som går fram till en och säljer popcorn, glass, cotton candy osv (så att man slipper resa sig och missa lite av matchen), och framförallt knäppa saker som visades på tv-skärmen. Matchen började t.ex med ett filminslag av lättklädda damer i Sixerskläder, de berättade att det inte var tillåtet att svära, vara ohyfsad och så. Dom hade också Make som noise varenda gång något av lagen tog time out (vilket var hela tiden, matchen höll på i 3 timmar!), vilket resluterade i att hela arenan skrek så att jag trodde att mina trumhinnor skulle sprängas. Men det var kul. Kiss cam var också något som verkade populärt, kameramannen filmade då olika par runt om i arenan och när man blev filmad skulle man helt enkelt kyssas. Inför några tusen människor. Amerikanare gör då vad som helst för lite uppmärksamhet...

Matchen slutade i alla fall efter förlängning med att 76ers förlorade... Det var lite tråkigt eftersom att Sacramento Kings tydligen är ett sämre lag i vanliga fall. Något som jag dock blev chockad av under matchen var hur otroligt mycket publiken buade åt motståndarlaget. Helt öppet och utan ånger. Jag tyckte så himla synd om dom ibland.


Nationalsång. Aimee och jag kände oss lite som förädare...



Kiss cam! Haha, ibland filmade kamermannen personer som inte ens var ett par...


Här ser Sixers till att poängen blir lika sekunden innan matchen skulle varit slut! 



möt mig där båtarna rullar ut.

Idag är jag GLAD! Solen skiner och jag ska strax iväg på någon slags matfestival med mina värdföräldrar! Pennsylvania är tydligen känt för en slags maträtt som jag för tillfället har glömt namnet på... Senare ska jag förmodligen träffa Nathalie och en till au pair från New Orleans och turista lite med dem!



PUSS OCH KRAM

Julia, helt enkelt.

Idag är det den tjugofemte mars och just idag fyller mina fina vän Julia tjugo år. Åh, vad jag vill vara hemma i Sverige bara för en dag för att fira henne! 

Det är hemma hos Julia man sitter i timmar och dricker rooibos-te från NK ur prickiga muggar i olika färger, sitter uppkrupen i hennes röda soffa och tittar på sex and the city eller Sunes jul (alternativt läser Kissies blogg och skrattar åt alla bilder), dricker oboy när man är bakis och har supermysiga julmys kring jul. Julia är också den person jag känner som har det allra finaste rummet, mycket på grund av en anslagstavla i spets och en vägg full med väskor. Och ett sminkbord. Julia har också blivit lite av min personliga frisör, två gånger har hon fått klippa av mitt hår och ungefär alla gånger det vankas någon tillställning är hon där och fixar min frisyr.

Julia är en sådan där person som man kan prata med om precis vad som helst. För hon lyssnar alltid på vad man har att säga. När man är nere får man gärna gråta ut hos henne och hon har alltid bra tips på hur man kan göra livet lite lättare. Och funkar inte det så bakar hon mer än gärna något sött (mycket möjligt att det blir cupcakes) att bota det onda med. Hon är oftast alldeles för snäll och hon har en tendens att se det mesta i livet på ett fint, romantiskt sätt. De flesta helger är Julia pepp på fest och när hon fått i sig några glas vin (ibland utblandat med Sprite!) blir hon alltid superglad och vill hitta på en massa knasiga saker! 

Julia, Julia. Åh vad jag saknar dig!




det snöade idag, förresten.

Blev medlem på ett gym idag! Och japp, det måste ju firas lite granna, så det blir denna donut och Bones ikväll. LYCKA.

and it's raining out the window and today it looks like night.

Idag regnar det och är kallt som tusan. Jag vill helst av allt ligga under en filt, äta choklad och dricka te hela dagen. Men var det inte så att jag måste gå till banken, till biblioteket och skaffa medlemskap på ett gym? Jo. Men jag tror nog att jag ska skjuta upp det till imorgon... Tror det skulle bli bättre väder då!

Avery har för övrigt varit ett monster idag när det gäller ätandet. Inte det att hon inte vill ta flaskan, men hon har liksom puttat bort den från munnen hela tiden med sina händer. Och saken är den att hon inte gör detta avsiktligt, det är hon för liten för. Men det är inte desto mindre irriterande för mig. Så varje gång flaskan helt plötsligt försvinner från hennes mun börjar hon gråta för att hon fortfarande är hungrig. Annars har hon varit glad och sovit bra!  

Jag har också tvättat två maskiner av mina egna kläder idag! Inte ofta det händer! För det första så är jag rädd att kläderna ska krympa (usa har sjukt konstiga tvättmaskiner och ställer inte in grader) För det andra så drar jag mig för att tvätta för att jag inte riktigt vet vilka färger man kan tvätta med vilka.. ehe. (Mamma; HJÄLP!) Dock har jag inte lyckats krympa eller missfärga något än! Och juste, en sak till. Min värdfamilj äger inget tvättställ så vi torktumlar allt (torktumlare=krympmaskin). Hittills har det i för sig gått bra med den också. Men vissa av mina kläder kan inte torktumlas vilket har resulterat i att det då och då hänger lite klänningar i mitt fönster. Måste se intressant ut. 

Ikväll ska jag ge mig ut i regnvädret för att ta en fika med Aimee!


Saknar Norge och Stavanger. Staden där det inte gör ett enda dugg om det regnar.

om framsteg.

Idag, idag, idag! Idag bevittnade jag för första gången hur Avery rullade över från mage till rygg. Alltså WOW. Även om det tog sin lilla tid, när hon äntligen lyckats rulla över lite på sidan så låg hon så i ungefär tre minuter innan hon tillslut föll ner på rygg! Åh jag är så glad!

Det har bara gått lite mer än en månad sen jag kom hit men hon har utvecklats massor under den tiden! I början var hon mest en liten, liten bebis som inte ens log när man tittade på henne. Nu ler hon, kan rulla över på rygg, hon skrattar lite smått, reagerar alltid när man pratar med henne (om hon inte tittar på något superintressant förstås), kan hålla uppe huvudet superbra och står rätt så stadigt på sina små ben när man håller i henne (när dom är små viker sig benen vid knäna direkt). Fina, fina Avery. 

Hur ska jag någonsin kunna lämna denna söta lilla människa?

I'm not afraid of being called a loser. Because that's what I am.

Precis sett första avsnittet av Glee. Behöver jag säga att jag älskar det? Tror jag hinner med ett till avsnitt innan det är dags att sova! 

nästan som en sommarkväll

Igårkväll for jag in till centrum för att äta middag och umgås med bästa Nathalie och Aimee! Vi valde en restaurang på Chestnut där dom hade uteservering och jag lät min kavaj hänga på stolsryggen ändå till klockan 22, då var det dags att bege sig hemåt. Underbara, varma väder alltså. Idag ska jag bege mig till biblioteket för att hitta en bok att läsa och ikväll ska Nathalie firas på chokladrestaurangen! Stora 20 år blir hon imorgon! 

Och såhär såg jag ut igår



March 18th 2011

Och idag är det över 9 månader sedan jag sist satt på en hästrygg. Fyfan. Något måste göras åt detta.

visst gör det ont när knoppar brister







och så lyckades den där våren äntligen, äntligen komma.

morgontrött?

Älskar att jag denna vecka verkligen har kämpat mig upp ur sängen varje morgon bara för att få veta att Avery sover.

Idag är förresten St. Patricks Day. Hurra!

philadelphia flower show

Söndagen spenderade jag genom att först titta på en knäpp St. Patricks Day parad och sedan på Philadelphias flower show. Det är en årlig utställning med massor av blommor för att inspirera folk till vad de bör plantera i deras trädgårdar. Utställningen var helt awsome och jag gick med andan i halsen i flera timmar. Så underbart.




Min favoritutställning, det var som ett sovrum fullt med rosa rosor. Åh.




Näst bästa utställningen, skuggfigurer gjorda av udda saker.
Denna är gjord av plåtburkar, har jag för mig.




Och det är med att välja ut några bilder har aldrig riktigt varit min grej...


don't be a drag, just be a queen

Jag må vara minderårig här, men i Lördags hade jag och Nathalie bestämt oss för att gå ut och dansa! Både hon och jag har nämligen haft lite av en festabstinens den senaste veckan (notera att jag i fredags firade 4 veckor här, Nathalie har varit här i 7 månader).

Efter lite förfix hemma hos mig tog vi en taxi in till downtown. VILKEN kväll det blev. Nattklubbar här i Philadelphia (eller är det allmänt för usa?) är tydligen väldigt speciella. Folk har i princip sex på dansgolvet. Men med kläderna på, det var vad jag hoppades på åtminstone. Det var också otroligt mycket folk inne i lokalen och vakterna verkade aldrig sluta släppa in mera människor. 

Oj, nu låter jag aningen negativ, det blev ju faktiskt en bra kväll. Positiva saker med den var bland annat: i princip alla dansade inne på klubben (vissa, på sitt egna lilla vis), det spelades hyfsad musik och dom hade bildskärmar på dansgolvet med musikvideos. Att det var tjejer i korta hotpants som dansade på bardisken kan ju vara både positivt och negativt beroende på vad man gillar. Och att en kille med en mikrofon ropade efter alla "single ladies" att komma upp och ställa sig bredvid honom är ju också lite både och. 

Vi avslutade denna fina kväll med godis, kaffe på wawa och en sleepover! Jag lyckades ta 3 bilder under kvällen;



Att jag på denna bild ser ut lite som en strippa/prostituerad
är ju inget vi behöver notera. (jag skyller på vinet.)

från och med du.

Igår var Nathalie hemma hos mig och vi gjorde ungefär ingenting! Hon låg mest i min säng och planerade att aldrig lämna den och jag satt vid datorn och visade svensk musik för henne. Hon har ingen aning om vem Oskar Linnros är och har aldrig hört Mikrofonkåt. Kommer jag också vara totalt ovetandes om vad som händer hemma i Sverige efter 6 månader här? Dör lite av tanken... Nathalie visste heller inte vem förra årets idolvinnare var, och det ser jag faktiskt fram emot, att totalt slippa årets svenska upplaga av Idol! Så till er därhemma; när hösten börjar närma sig är Idol det sista jag vill prata om!

Efter lite pojkprat, ihjälskämmandes på grund av visningar av au pair videos och chokladfrestande tyckte vi att en film passade fint. Inception blev det! Mest för att det är en av de fyra filmer jag har på datorn och jag har ingen aning om vart mina värdföräldrar har deras dvd-gömma. Men jag var inte bitter. Inception är så BRA! Nathalie var inte heller bitter, hon hade aldrig sett filmen förut. Hon har förövrigt inte sett Juno heller. Jag kan ju säga såhär; det är tur att hon har träffat mig nu. Så att hon kan börja se lite bra filmer igen :) Förövrigt hann vi bara se halva filmen innan det var dags för Nathalie att bege sig hemåt. Vart tog tiden vägen egentligen?



playtime!

Idag har jag lekt massor med Avery! Ungefär det jag gör varje dag när jag jobbar; leker och byter blöja. Men det är roligt. Jag älskar det! Jag jobbar ungefär 7-8 timmar varje dag, börjar 6 am och slutar 1-2 pm, när min värdmamma kommer hem. Att gå upp så tidigt är fortfarande rätt så jobbigt, och att gå och lägga sig 9 pm varje dag (förutom när det är Gossip Girl och Bones på TV, då tillåter jag mig själv att stanna uppe liiite längre!) känns ju sådär... Jag är faktiskt inte så duktig på att lägga mig i tid, blir oftast lite sena fikakvällar här och där, men det gör inte så mycket. Brist på sömn i ett år klarar väl alla?




Finaste bebisen.

The fact is, sometimes it's hard to walk in a single woman's shoes. That's why we need really special ones now and then to make the walk a little more fun.



Förnekelsen: Har inte alls köpt ett par nya skor. 
Funderaren: Var det inte träningsskor jag behövde?

Swan Lake, Svansjön.

Gick på balett igår med fina Nathalie! Vi såg Swan Lake och det var så otroligt underbart. Detta var möjligtvis första, men absolut inte sista gången jag gick på balett. Dansarna och dansöserna var himla duktiga och jag satt mest och gapade och log av förundran under hela föreställningen. 

3 timmar senare och otroligt törstiga styrde vi våra steg för att äta Frozen Yogurt. Kan nu alltså pricka av punkt 16 på min lista! Efter gemensam längtan efter dans och gummibjörnar tog jag en taxi hem (haffade en på gatan!!) men tyvärr var den inte gul...

Under baletten fick man tyvärr inte ta några bilder, men lite såhär såg kvällen ut i alla fall:


En taggad Nathalie!



Lite såhär såg själva föreställningen ut!

PUSS!

CHOCOLATE

04:20 imorse tyckte Avery att det var dags att vakna. Det tyckte inte jag. Det tog mig 2 timmar att få henne att somna igen eftersom hon var klarvaken. När hon väl somnade sov hon 40 minuter. Älskar redan denna dag!

Igår vad dock en fin dag! Jag jobbade och sen träffade jag svenska Nathalie! Vi mötte upp Aimee, en tjej från Australien, som också bor mitt i stan ungefär :) Vi gick och åt på chokladresturangen, den var helt underbar! Resten av kvällen pratade Aimee om att det var så skönt att vi var normala eftersom hon hittills bara stött på konstiga Au Pairer... HAHA.


Lite såhär såg jag ut.


Jag åt min första amerikanska hamburgare! Mycket gott. Och pommes friten såg ut
som minivåfflor!


Våran nota fick vi i denna ask. Så himla flott!


Bra kväll helt enkelt! Även om jag lyckades virra bort mig lite när jag skulle ta bussen hem... Nåja, jag kom hem tillslut i alla fall! 


Det här med ost...

Något jag redan saknar från Sverige (förutom alla fina människor) är osthyvlar. Jag är visseligen inte en huge ostmänniska, men en tunn skiva på frukostmackan är ju inte fel. Att äta t.ex ostkuber i en sallad står jag däremot gärna över! 

Problemet här i USA är ju då att det inte finns osthyvlar. Eller jo, på IKEA. Men det hjälper inte så jättemycket eftersom det knappt finns ost i bit att köpa. Det jag kan äta här är alltså färdigskurna ostskivor direkt från affären som är alldeles för tjocka. Fy tusan! 

Osthyveln är helt enkelt en av världens bästa uppfinningar.




disapointment

Okej hörni. Är fett besviken över de få ideérna ni kommit med till inlägget här nedanför. Något mer måste det ju finnas för mig att göra i detta stora land?
:)

RSS 2.0